Učenici sedmog razreda zajedno s učiteljicom iz njemačkog jezika Natašom Horvat pokušali su ispeći jedan recept iz Tirola naslovljenim "Bauernjause". Bauernjause je austrijski naziv za međuobrok (Jause - južina odnosno kod nas poznato kao užina) koji se u austrijskim područjima jede između 9 i 15 sati. Štoviše, čak se i u restoranima takvo što nudi upravo pod tim nazivom. Sama riječ Bauern govori nam da je to seljačko jelo (krumpir, jaje, luk i šunka narezana na kockice), a obično se takva austrijska užina sastoji od slano-pikatnog jela. U Austriji ima više takvih "Jauzni", no sedmaši su se odlučili za slano-pikantnu varijantu te "zamezili" između školskih obveza i kućnog ručka. Kako su se snašli u kuhinji, prilažemo vam fotografske dokaze kao i recept ako ćete i Vi htjeti okusiti tradicijski austrijski međuobrok. Guten Appetit! :)