Obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Učenici razredne i predmetne nastave Osnovne škole Tordinci zajedno sa svojim učiteljima obilježili su 20.10. Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje prigodnim svečanim programom .
Obilježavanje Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje započeli su u ponedjeljak 16.10. , na Svjetski dan hrane, a završili na Svjetski dan jabuke prigodnim programom.
Posebnost ovih dana bila je uvesti učenike u promišljanje o problemu gladi u svijetu pa i razvijanje empatije prema bližnjima koji su slabijeg imovinskog stanja, poštivanje hrane u svakodnevnoj prehrani, a posebice kruha svagdašnjeg na stolu.
Veliku važnost pridali su također i razvijanju navika zdrave prehrane te prednosti ekološkog uzgoja hrane u zavičaju. Učenici su istraživački rad o kulturama povrća, voća i žitarica u zavičaju prezentirali na svečanom programu koji je nosio obilježje kruha kao izvora ne samo životne već i duhovne snage čovjeka. Prigodnim recitacijama i igrokazima razveselili su sve prisutne koji su se rado odazvali našem pozivu i tako uveličali ovaj svečani dan. Program je završio blagovanjem kruha i pripremljenih proizvoda svih prisutnih.
Cilj Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje bio je kvalitetno obrazovati te poticati učenike novim načinima učenja koji omogućuju dugoročnu izgradnju predmetnih, osobnih i socijalnih kompetencija. Usmjeravanjem procesa učenja na učenika i njegove interese, samostalnim radom i istraživanjem zavičajne poljoprivredne proizvodnje te preuzimanjem inicijative razvijaju se emocionalne kompetencije vezane za život i rad u zavičaju te lokalnoj zajednici poštivanjem kruha i hrane.
« Listopad 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Obrazovanje |
Tordinci |