Projekt:ŠTO JEDEMO?
Autor: Klara Kolarić, 25. 10. 2013.
U OŠ Velika Pisanica u razdoblju od 14.-18.listopada 2013.obilježen je povodom Svjetskog dana hrane projekt:Što jedemo?.
CILJ projekta je: naučiti učenike o ulozi hrane za njihovo zdravlje te uočiti vrijednost izbora zdravog životnog stila. Upoznati biološki važne spojeve-ugljikohidrate, proteine, ulja i masti. Ukazati na važnost vitamina i minerala u prehrani. Opisati pravilne prehrambene navike. Nabrojati najčešće alergene i reakcije do kojih dolazi njihovom konzumacijom. Upoznati neke od aditiva, konzervansa i bojila koji se koriste u prehrani, njihovo porijeklo i štetnost za organizam. Računati preporučeni dnevni unos kalorija u prehrani mladih.Učenici su kroz radionice integrirane kroz predmete:biologija,kemija,engleski jezik,matematika i likovna kultura naučili sve o hrani. Naučili su kako čitati deklaracije na proizvodima te kako prepoznati štetne sastojke u hrani i moguća oboljenja.Na satu kemije su kemijskim pokusima otkrili hranjivu tvar u namirnici te važnost vode za ljudski organizam. Saznali su koliko svaki učenik treba prema svojoj težini dnevno unijeti vode u svoj organizam .Na satu matematike su računali kilokalorije. Na satu engleskog jezika svaki učenik pratio je što je unio u svoj organizam tijekom jednog dana u zabilješke.Učenici u paru čitaju zabilješke te pišu savjete što popraviti i kako se pravilnije hraniti.Na satu likovne kulture učenici su izradili veliku piramidu pravilne prehrane i postavili ju u hol škole.Kako je bilo na satovima pogledajte pod karticom Foto-galerija.
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |