Učenici smjera - kuhar sudjelovali u kuhanju i pripremi lokalnog turističkog proizvoda za projekt "Štorija o cukru"
Autor: Suzana Nekić, 3. 5. 2023.
U sklopu projekta „Štorija o cukru“, ravnateljica Prirodoslovno-grafičke škole Zadar, Anamarija Ivković te učenice završnog razreda, smjera grafički urednik - dizajner, 26. travnja posjetile su Školu kako bi snimile proces izrade ušećerenih badema, arancina, keksića od prhkog tijesta te tradicionalnog biogradskog kolača – Vodenjak.
Prirodoslovno-grafička škola Zadar zadužena je za realizaciju vizualnog identiteta, odnosno dizajn ambalaže turističkog proizvoda „Štorije o cukru“ te izradu videozapisa o nastanku samog proizvoda. U pripremi proizvoda, odnosno kuhanju i slaganju oglednih primjeraka proizvoda sudjelovali su učenici 2.cd razreda pod vodstvom njihovih nastavnika, prof. Marina Banovića i prof. Kristijana Pezelja.
Kuhanje i snimanje je prošlo u opuštenoj atmosferi, a učenici su nakon dobro odrađenog posla promotivne paketiće podijelili našim gostima iz partner škole ovoga projekta, a dio slastica je završio i u zbornici.
Ovom aktivnosti odrađena je još jedna faza projekta te smo korak bliže prezentiranju lokalnog turističkog proizvoda „Štorija o cukru“ na Danu otvorenih vrata koji se ove godine obilježava na Dan škole, 17. svibnja 2023.