OBILJEŽAVANJE 100 GODINA TURIZMA U BOLU I DANA TZO
Autor: Ada Seferagić, Petra Kokeza, 13. 10. 2023.
Na Studencu je prošli vikend bilo vrlo živo. Povodom Dana TZO i 100 godina turizma u Bolu (što se obilježava cijelu ovu godinu) 7. i 8. listopada organizirana je prva Bolsko lignjadura uz mnoge popratne sadržaje, puno posjetitelja i oko sto natjecatelja u lignjolovu.
Ovo događanje je bilo još jedna prilika da prezentiramo aktivnosti naše Škole te lokalnu zajednicu i ostale zainteresirane (prisutne) pobliže upoznamo s djelovanjem, radom i ciljevima naše ustanove. Zainteresirani učenici ugostiteljske struke prisustvovali su svojevrsnom Masterclassu. Prvi dan su kuhari iz ŠKMER-a s chefom Željkom Nevenom Bremecom u velikoj „teći“ pripremali gulaš za natjecatelje i ostale prisutne, a drugi dan su od ulova pripremili lignje s manistrom i bobom koje su se mogle konzumirati uz donaciju za Bračke pupoljke. Na našem štandu veliki je interes bio za projekt Divlji pijat i
istoimenu nagrađenu kuharicu, a najviše za koktel trtajun iz spomenute knjige kao i za novi koktel od levande koji smo kreirali na radionicama UZ Reful kao i za proizvode proizišle iz kreativne sekcije naše zadruge. Hvala svima koji su nas podržali, a najviše našem koktel majstoru Josipu Glasinoviću i 4. a razredu koji su uvijek spremni za akciju.
« Siječanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |