DIVLJI PIJAT U RITMU PROLJEĆA
Autor: Ada Seferagić, Petra Kokeza, 22. 4. 2022.
Početkom tjedna održalo se nekoliko radionica u okviru projekta Divlji pijat s velikim odazivom učenika Srednje škole Bol. Na foto radionici učenici su prošli edukaciju o elementima fotografije te su fotografirali aktivnosti terenske radionice na kojoj su prikupljali samoniklo jestivo bilje (popularnu mišancu), učili o njemu, učili ga prepoznati, učili o njegovim ljekovitim i nutricionističkim svojstvima, koji dio biljke se koristi…
Došavši u školu sortirali su ubrano bilje i pohranili ga za kasniju upotrebu te su usput dovršili svoje zadatke iz foto radionice.
Nakon toga učenici su na gastro radionici pripremali jela od ubrane mišance, servirali ih i zatim fotografirali. Prezentacija jela na taj način vrlo je važna pogotovo za učenike strukovnih usmjerenja.
Sve opisane aktivnosti odvijale su se zahvaljujući koordinaciji voditeljice projekta Ade Seferagić i fotografkinje Berislave Picek, zamjenice urednice izdanja Dom & Vrt Jutarnjeg lista, autorice brojnih fotografija priloga Dobra hrana i autorice fotografija u knjizi Divlji pijat. Projekt Divlji pijat realizira se u suradnji s Majom Dukom (koja je također bila prisutna na svim radionicama), predsjednicom udruge Imena koja je partner Srednje škole Bol u projektu, a uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.
Svi učenici su svoje zadatke vrhunski odradili, a njihove reakcije i dobre vibracije sa snimanja potvrdile su važnost stjecanja novih iskustava i promišljanja o zdravoj hrani, ali i važnosti fotografije kao snažnog medija.
« Siječanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |