Učenici, roditelji i poslodavci!
Obavještavamo vas kako Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića, Ploče obavlja poslove posredovanja za povremeni rad redovnih učenika srednjih škola Dubrovačko-neretvanske županije
-UČENIČKI SERVIS-
Potrebni dokumenti
Upisnica
Suglasnost roditelja
Uputnica poslodavca
Evidencijski list poslodavca
Uvjeti poslovanja
Kontakt
ucenickiservisploce@gmail.com
Tel: 020/679-631
« Svibanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Godina 2021. |
Godina 2020. |
Godina 2019. |
Godina 2018. |
Godina 2017. |
Godina 2016. |
Godina 2015. |
Godina 2014 |
Godina 2013 |
Godina 2012 |
Godina 2011 |
Godina 2010 |
Godina 2009 |
PROMOCIJA I JAČANJE KOMPETENCIJA STRUKOVNIH ZANIMANJA ZA TURIZAM SE NASTAVLJA
Ove godine prvi put smo se odlučili sudjelovati na manifestaciji „Raštika u Naroni“ koja se održava već šesti put i iz godine u godinu bilježi sve veći broj posjetitelja. Manifestacija je to kojoj je cilj spasiti od zaborava raštiku, autohtonu namirnicu ovog kraja.
U prekrasnom ambijentu Naronitanskog trga okupilo se 19 ekipa koje su se natjecale u pripremanju raštike sa suhim mesom, tradicionalnog jela ovog kraja. Ekipu naše škole činili su učenici: Doris Barbir, Toni Knežević, Duje Radaljac, Mate Šunjić i Ante Volarević te nastavnici: Maja Štrbić, Ante Markić, Ina Dropuljić i Ana Vlahov. Osim natjecateljskog jela, posjetiteljima smo ponudili i tradicionalni okus na moderan način. Naš orzoto od raštike i pancete bio je prava atrakcija i razgrabio se u kratkom roku.
Naša škola već duže vrijeme radi na razvijanju svijesti o važnosti očuvanja i razvoja tradicionalne gastronomske ponude ovog kraja kao važnog turističkog resursa. Sudjelovanjem na ovoj i sličnim manifestacijama nastojat ćemo i dalje stvarati kod mladih interes za ugostiteljska zanimanja i razvijati njihove kulinarske vještine njegujući ljubav prema autohtonoj domaćoj spizi.