Opća gimnazija
1. Hrvatski jezik
Izborna nastava
14. Vjeronauk/Etika
Izborna nastava
15. Vjeronauk/Etika
Izborna nastava
15. Vjeronauk/Etika
1. Hrvatski jezik
Izborna nastava
15. Vjeronauk/Etika
UGOSTITELJSTVO I TURIZAM
Turističko-hotelijerski komercijalist
| 
			 
  | 
			
			 NASTAVNI PREDMETI  | 
			
			 Tjedni broj sati  | 
		|||
| 
			 1.r.  | 
			
			 2.r.  | 
			
			 3.r.  | 
			
			 4.r.  | 
		||
| 
			 1.  | 
			
			 Hrvatski jezik  | 
			
			 3  | 
			
			 3  | 
			
			 3  | 
			
			 3  | 
		
| 
			 2.  | 
			
			 Povijest  | 
			
			 2  | 
			
			 2  | 
			
			 _  | 
			
			 _  | 
		
| 
			 3.  | 
			
			 Politika i gospodarstvo  | 
			
			 _  | 
			
			 _  | 
			
			 2  | 
			
			 _  | 
		
| 
			 4.  | 
			
			 Tjelesna i zdravstvena kultura  | 
			
			 2  | 
			
			 2  | 
			
			 2  | 
			
			 2  | 
		
| 
			 5.  | 
			
			 Etika/Vjeronauk  | 
			
			 1  | 
			
			 1  | 
			
			 1  | 
			
			 1  | 
		
| 
			 
  | 
			
			 
  | 
			
			 
  | 
			
			 
  | 
			
			 
  | 
			
			 
  | 
		
| 
			 
  | 
			
			 UKUPNO ZAJEDNIČKI DIO  | 
			
			 8  | 
			
			 6  | 
			
			 8  | 
			
			 6  | 
		
| 
			 6.  | 
			
			 Strani jezik I- Engleski j.  | 
			
			 3  | 
			
			 3  | 
			
			 3  | 
			
			 3  | 
		
| 
			 7.  | 
			
			 Strani jezik II - Talijanski j./ Njemački j.  | 
			
			 3  | 
			
			 3  | 
			
			 2  | 
			
			 2  | 
		
| 
			 8.  | 
			
			 Gospodarska matematika  | 
			
			 3  | 
			
			 3  | 
			
			 2  | 
			
			 2  | 
		
| 
			 9.  | 
			
			 Računalstvo1)  | 
			
			 2  | 
			
			 2  | 
			
			 _  | 
			
			 _  | 
		
| 
			 10.  | 
			
			 Poslovna psihologija s komunikacijom  | 
			
			 _  | 
			
			 _  | 
			
			 2  | 
			
			 _  | 
		
| 
			 11.  | 
			
			 Biologija s higijenom i ekologijom  | 
			
			 2  | 
			
			 _  | 
			
			 _  | 
			
			 _  | 
		
| 
			 12.  | 
			
			 Turistički zemljopis  | 
			
			 _  | 
			
			 _  | 
			
			 1  | 
			
			 1  | 
		
| 
			 13.  | 
			
			 Povijest hrvatske kulturne baštine  | 
			
			 _  | 
			
			 _  | 
			
			 2  | 
			
			 _  | 
		
| 
			 14.  | 
			
			 Gospodarsko pravo  | 
			
			 _  | 
			
			 2  | 
			
			 _  | 
			
			 _  | 
		
| 
			 15.  | 
			
			 Poslovno dopisivanje  | 
			
			 1  | 
			
			 1  | 
			
			 _  | 
			
			 _  | 
		
| 
			 16.  | 
			
			 Računovodstvo i kontrola  | 
			
			 _  | 
			
			 _  | 
			
			 _  | 
			
			 2  | 
		
| 
			 17.  | 
			
			 Statistika  | 
			
			 _  | 
			
			 _  | 
			
			 2  | 
			
			 _  | 
		
| 
			 18.  | 
			
			 Knjigovodstvo  | 
			
			 _  | 
			
			 _  | 
			
			 2  | 
			
			 2  | 
		
| 
			 19.  | 
			
			 Organizacija poslovanja poduzeća u ugostiteljstvu  | 
			
			 2  | 
			
			 2  | 
			
			 2  | 
			
			 2  | 
		
| 
			 20.  | 
			
			 Osnove turizma  | 
			
			 2  | 
			
			 _  | 
			
			 _  | 
			
			 _  | 
		
| 
			 21.  | 
			
			 Promet i putničke agencije  | 
			
			 _  | 
			
			 _  | 
			
			 _  | 
			
			 2  | 
		
| 
			 22.  | 
			
			 Marketing u turizmu  | 
			
			 _  | 
			
			 _  | 
			
			 _  | 
			
			 2  | 
		
| 
			 23.  | 
			
			 Recepcijsko poslovanje  | 
			
			 _  | 
			
			 _  | 
			
			 _  | 
			
			 2  | 
		
| 
			 24.  | 
			
			 Poznavanje robe i prehrana  | 
			
			 2  | 
			
			 2  | 
			
			 _  | 
			
			 _  | 
		
| 
			 25.  | 
			
			 Ugostiteljsko posluživanje  | 
			
			 2  | 
			
			 3  | 
			
			 3  | 
			
			 3  | 
		
| 
			 26.  | 
			
			 Kuharstvo (sa slastičarstvom)  | 
			
			 3  | 
			
			 4  | 
			
			 4  | 
			
			 4  | 
		
| 
			 
  | 
			
			 UKUPNO POSEBNI STRUČNI DIO  | 
			
			 25  | 
			
			 27  | 
			
			 25  | 
			
			 27  | 
		
| 
			 
  | 
			
			 PRAKTIČNA NASTAVA2)  | 
			
			 
  | 
			
			 
  | 
			
			 
  | 
			
			 
  | 
		
| 
			 
  | 
			
			 tjedno  | 
			
			 3  | 
			
			 3  | 
			
			 3  | 
			
			 3  | 
		
| 
			 
  | 
			
			 ljetna  | 
			
			 182  | 
			
			 182  | 
			
			 182  | 
			
			 _  | 
		
| 
			 
  | 
			
			 
  | 
			
			 
  | 
			
			 
  | 
			
			 
  | 
			
			 
  | 
		
| 
			 
  | 
			
			 SVEUKUPNO  | 
			
			 36  | 
			
			 36  | 
			
			 36  | 
			
			 36  | 
		
| 
			 
  | 
			
			 
  | 
			
			 
  | 
			
			 
  | 
			
			 
  | 
			
			 
  | 
		
1) Uz podršku računala
2) Praktična nastava od I. do III. razreda izvodi se u ugostiteljstvu (kuharstvo sa slastičarstvom – ugostiteljsko posluživanje, a u IV. razredu izvodi se u hotelu, motelu, pansionu (recepcija, računovodstvo, nabavno-prodajni odjel).
Praktična nastava ostvaruje se 3 sata tijekom nastavne godine i 182 sata za vrijeme ljetnih mjeseci. Ljetna praktična nastava je uvjet za upis u sljedeći razred. Ostvarena praktična nastava evidentira se u dnevniku razreda koji je učenik upisao. Ocjene ostvarene tijekom ljeta evidentiraju se kao ocjene iz praktične nastave u imenik u rujnu.
Konobar
| 
			 Nastavni predmeti  | 
			
			 Tjedni broj sati  | 
		|||
| 
			 1.razred  | 
			
			 2.razred  | 
			
			 3.razred  | 
		||
| 
			 I. Zajednički dio  | 
		||||
| 
			 1.  | 
			
			 Hrvatski jezik  | 
			
			 3  | 
			
			 3  | 
			
			 3  | 
		
| 
			 2.  | 
			
			 Povijest  | 
			
			 2  | 
			
			 -  | 
			
			 -  | 
		
| 
			 3.  | 
			
			 Politika i gospodarstvo  | 
			
			 -  | 
			
			 -  | 
			
			 2  | 
		
| 
			 4.  | 
			
			 Tjelesna i zdravstvena kultura  | 
			
			 2  | 
			
			 2  | 
			
			 2  | 
		
| 
			 5.  | 
			
			 Etika / Vjeronauk  | 
			
			 1  | 
			
			 1  | 
			
			 1  | 
		
| 
			 Ukupno zajednički dio  | 
			
			 10  | 
			
			 6  | 
			
			 6  | 
		|
| 
			 II. Posebni dio  | 
		||||
| 
			 6.  | 
			
			 Engleski jezik - strani jezik I  | 
			
			 3  | 
			
			 3  | 
			
			 3  | 
		
| 
			 7.  | 
			
			 Njemački jezik - strani jezik II  | 
			
			 2  | 
			
			 2  | 
			
			 3  | 
		
| 
			 8.  | 
			
			 Gospodarska matematika  | 
			
			 2  | 
			
			 2  | 
			
			 2  | 
		
| 
			 9.  | 
			
			 Računalstvo  | 
			
			 2  | 
			
			 1  | 
			
			 -  | 
		
| 
			 10.  | 
			
			 Povijest hrvatske kulturne baštine  | 
			
			 -  | 
			
			 -  | 
			
			 2  | 
		
| 
			 11.  | 
			
			 Biologija s higijenom i ekologijom  | 
			
			 2  | 
			
			 -  | 
			
			 -  | 
		
| 
			 12.  | 
			
			 Poslovna psihologija i komunikacija  | 
			
			 -  | 
			
			 2  | 
			
			 -  | 
		
| 
			 13.  | 
			
			 Osnove turizma  | 
			
			 2  | 
			
			 -  | 
			
			 -  | 
		
| 
			 14  | 
			
			 Turistička geografija Hrvatske  | 
			
			 -  | 
			
			 2  | 
			
			 -  | 
		
| 
			 15.  | 
			
			 Organizacija poslovanja ugostiteljskih poduzeća  | 
			
			 -  | 
			
			 2  | 
			
			 2  | 
		
| 
			 16.  | 
			
			 Marketing u turizmu  | 
			
			 -  | 
			
			 -  | 
			
			 1  | 
		
| 
			 17.  | 
			
			 Kuharstvo  | 
			
			 -  | 
			
			 2  | 
			
			 -  | 
		
| 
			 18.  | 
			
			 Ugostiteljsko posluživanje  | 
			
			 5  | 
			
			 5  | 
			
			 6  | 
		
| 
			 19.  | 
			
			 Poznavanje robe i prehrana  | 
			
			 2  | 
			
			 1  | 
			
			 1  | 
		
| 
			 Ukupno posebni dio  | 
			
			 18  | 
			
			 22  | 
			
			 22  | 
		|
| 
			 Praktična nastava  | 
		||||
| 
			 
  | 
			
			 Tjedno  | 
			
			 8  | 
			
			 8  | 
			
			 8  | 
		
| 
			 
  | 
			
			 Ljetna  | 
			
			 182  | 
			
			 182  | 
			
			 -  | 
		
| 
			 SVEUKUPNO  | 
			
			 36  | 
			
			 36  | 
			
			 36  | 
		|
Praktična nastava ostvaruje se 8 sati tijekom nastavne godine i 182 sata za vrijeme ljetnih mjeseci. Ljetna praktična nastava je uvjet za upis u sljedeći razred. Ostvarena praktična nastava evidentira se u dnevniku razreda koji je učenik upisao. Ocjene ostvarene tijekom ljeta evidentiraju se kao ocjene iz praktične nastave u imenik u rujnu.
Kuhar
| 
			 Nastavni predmeti  | 
			
			 Tjedni broj sati  | 
		|||
| 
			 1.razred  | 
			
			 2.razred  | 
			
			 3.razred  | 
		||
| 
			 I. Zajednički dio  | 
		||||
| 
			 1.  | 
			
			 Hrvatski jezik  | 
			
			 3  | 
			
			 3  | 
			
			 3  | 
		
| 
			 2.  | 
			
			 Povijest  | 
			
			 2  | 
			
			 -  | 
			
			 -  | 
		
| 
			 3.  | 
			
			 Politika i gospodarstvo  | 
			
			 -  | 
			
			 -  | 
			
			 2  | 
		
| 
			 4.  | 
			
			 Tjelesna i zdravstvena kultura  | 
			
			 2  | 
			
			 2  | 
			
			 2  | 
		
| 
			 5.  | 
			
			 Etika / Vjeronauk  | 
			
			 1  | 
			
			 1  | 
			
			 1  | 
		
| 
			 Ukupno zajednički dio  | 
			
			 10  | 
			
			 6  | 
			
			 6  | 
		|
| 
			 II. Posebni dio  | 
		||||
| 
			 6.  | 
			
			 Engleski jezik - strani jezik I  | 
			
			 2  | 
			
			 2  | 
			
			 2  | 
		
| 
			 7.  | 
			
			 Njemački jezik - strani jezik II  | 
			
			 2  | 
			
			 2  | 
			
			 3  | 
		
| 
			 8.  | 
			
			 Gospodarska matematika  | 
			
			 2  | 
			
			 2  | 
			
			 2  | 
		
| 
			 9.  | 
			
			 Računalstvo  | 
			
			 2  | 
			
			 1  | 
			
			 -  | 
		
| 
			 10.  | 
			
			 Povijest hrvatske kulturne baštine  | 
			
			 -  | 
			
			 -  | 
			
			 2  | 
		
| 
			 11.  | 
			
			 Biologija s higijenom i ekologijom  | 
			
			 1  | 
			
			 2  | 
			
			 -  | 
		
| 
			 12.  | 
			
			 Organizacija poslovanja ugostiteljskih poduzeća  | 
			
			 -  | 
			
			 2  | 
			
			 2  | 
		
| 
			 13.  | 
			
			 Osnove turizma  | 
			
			 2  | 
			
			 -  | 
			
			 -  | 
		
| 
			 14.  | 
			
			 Poznavanje robe i prehrana  | 
			
			 2  | 
			
			 2  | 
			
			 2  | 
		
| 
			 15.  | 
			
			 Ugostiteljsko posluživanje  | 
			
			 -  | 
			
			 2  | 
			
			 -  | 
		
| 
			 16.  | 
			
			 Kuharstvo  | 
			
			 7  | 
			
			 7  | 
			
			 8  | 
		
| 
			 Ukupno posebni stručni dio  | 
			
			 18  | 
			
			 22  | 
			
			 22  | 
		|
| 
			 Praktična nastava  | 
		||||
| 
			 
  | 
			
			 Tjedno  | 
			
			 8  | 
			
			 8  | 
			
			 8  | 
		
| 
			 
  | 
			
			 Ljetna  | 
			
			 182  | 
			
			 182  | 
			
			 -  | 
		
| 
			 SVEUKUPNO  | 
			
			 36  | 
			
			 36  | 
			
			 36  | 
		|
Praktična nastava ostvaruje se 8 sati tijekom nastavne godine i 182 sata za vrijeme ljetnih mjeseci. Ljetna praktična nastava je uvjet za upis u sljedeći razred. Ostvarena praktična nastava evidentira se u dnevniku razreda koji je učenik upisao. Ocjene ostvarene tijekom ljeta evidentiraju se kao ocjene iz praktične nastave u imenik u rujnu.
| « Listopad 2023 » | ||||||
| Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne | 
| 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 | 
| 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 
| 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 
| 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 
| 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 
| 30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 


