Opća gimnazija
1. Hrvatski jezik
Izborna nastava
14. Vjeronauk/Etika
Izborna nastava
15. Vjeronauk/Etika
Izborna nastava
15. Vjeronauk/Etika
1. Hrvatski jezik
Izborna nastava
15. Vjeronauk/Etika
UGOSTITELJSTVO I TURIZAM
Turističko-hotelijerski komercijalist
|
NASTAVNI PREDMETI |
Tjedni broj sati |
|||
1.r. |
2.r. |
3.r. |
4.r. |
||
1. |
Hrvatski jezik |
3 |
3 |
3 |
3 |
2. |
Povijest |
2 |
2 |
_ |
_ |
3. |
Politika i gospodarstvo |
_ |
_ |
2 |
_ |
4. |
Tjelesna i zdravstvena kultura |
2 |
2 |
2 |
2 |
5. |
Etika/Vjeronauk |
1 |
1 |
1 |
1 |
|
|
|
|
|
|
|
UKUPNO ZAJEDNIČKI DIO |
8 |
6 |
8 |
6 |
6. |
Strani jezik I- Engleski j. |
3 |
3 |
3 |
3 |
7. |
Strani jezik II - Talijanski j./ Njemački j. |
3 |
3 |
2 |
2 |
8. |
Gospodarska matematika |
3 |
3 |
2 |
2 |
9. |
Računalstvo1) |
2 |
2 |
_ |
_ |
10. |
Poslovna psihologija s komunikacijom |
_ |
_ |
2 |
_ |
11. |
Biologija s higijenom i ekologijom |
2 |
_ |
_ |
_ |
12. |
Turistički zemljopis |
_ |
_ |
1 |
1 |
13. |
Povijest hrvatske kulturne baštine |
_ |
_ |
2 |
_ |
14. |
Gospodarsko pravo |
_ |
2 |
_ |
_ |
15. |
Poslovno dopisivanje |
1 |
1 |
_ |
_ |
16. |
Računovodstvo i kontrola |
_ |
_ |
_ |
2 |
17. |
Statistika |
_ |
_ |
2 |
_ |
18. |
Knjigovodstvo |
_ |
_ |
2 |
2 |
19. |
Organizacija poslovanja poduzeća u ugostiteljstvu |
2 |
2 |
2 |
2 |
20. |
Osnove turizma |
2 |
_ |
_ |
_ |
21. |
Promet i putničke agencije |
_ |
_ |
_ |
2 |
22. |
Marketing u turizmu |
_ |
_ |
_ |
2 |
23. |
Recepcijsko poslovanje |
_ |
_ |
_ |
2 |
24. |
Poznavanje robe i prehrana |
2 |
2 |
_ |
_ |
25. |
Ugostiteljsko posluživanje |
2 |
3 |
3 |
3 |
26. |
Kuharstvo (sa slastičarstvom) |
3 |
4 |
4 |
4 |
|
UKUPNO POSEBNI STRUČNI DIO |
25 |
27 |
25 |
27 |
|
PRAKTIČNA NASTAVA2) |
|
|
|
|
|
tjedno |
3 |
3 |
3 |
3 |
|
ljetna |
182 |
182 |
182 |
_ |
|
|
|
|
|
|
|
SVEUKUPNO |
36 |
36 |
36 |
36 |
|
|
|
|
|
|
1) Uz podršku računala
2) Praktična nastava od I. do III. razreda izvodi se u ugostiteljstvu (kuharstvo sa slastičarstvom – ugostiteljsko posluživanje, a u IV. razredu izvodi se u hotelu, motelu, pansionu (recepcija, računovodstvo, nabavno-prodajni odjel).
Praktična nastava ostvaruje se 3 sata tijekom nastavne godine i 182 sata za vrijeme ljetnih mjeseci. Ljetna praktična nastava je uvjet za upis u sljedeći razred. Ostvarena praktična nastava evidentira se u dnevniku razreda koji je učenik upisao. Ocjene ostvarene tijekom ljeta evidentiraju se kao ocjene iz praktične nastave u imenik u rujnu.
Konobar
Nastavni predmeti |
Tjedni broj sati |
|||
1.razred |
2.razred |
3.razred |
||
I. Zajednički dio |
||||
1. |
Hrvatski jezik |
3 |
3 |
3 |
2. |
Povijest |
2 |
- |
- |
3. |
Politika i gospodarstvo |
- |
- |
2 |
4. |
Tjelesna i zdravstvena kultura |
2 |
2 |
2 |
5. |
Etika / Vjeronauk |
1 |
1 |
1 |
Ukupno zajednički dio |
10 |
6 |
6 |
|
II. Posebni dio |
||||
6. |
Engleski jezik - strani jezik I |
3 |
3 |
3 |
7. |
Njemački jezik - strani jezik II |
2 |
2 |
3 |
8. |
Gospodarska matematika |
2 |
2 |
2 |
9. |
Računalstvo |
2 |
1 |
- |
10. |
Povijest hrvatske kulturne baštine |
- |
- |
2 |
11. |
Biologija s higijenom i ekologijom |
2 |
- |
- |
12. |
Poslovna psihologija i komunikacija |
- |
2 |
- |
13. |
Osnove turizma |
2 |
- |
- |
14 |
Turistička geografija Hrvatske |
- |
2 |
- |
15. |
Organizacija poslovanja ugostiteljskih poduzeća |
- |
2 |
2 |
16. |
Marketing u turizmu |
- |
- |
1 |
17. |
Kuharstvo |
- |
2 |
- |
18. |
Ugostiteljsko posluživanje |
5 |
5 |
6 |
19. |
Poznavanje robe i prehrana |
2 |
1 |
1 |
Ukupno posebni dio |
18 |
22 |
22 |
|
Praktična nastava |
||||
|
Tjedno |
8 |
8 |
8 |
|
Ljetna |
182 |
182 |
- |
SVEUKUPNO |
36 |
36 |
36 |
Praktična nastava ostvaruje se 8 sati tijekom nastavne godine i 182 sata za vrijeme ljetnih mjeseci. Ljetna praktična nastava je uvjet za upis u sljedeći razred. Ostvarena praktična nastava evidentira se u dnevniku razreda koji je učenik upisao. Ocjene ostvarene tijekom ljeta evidentiraju se kao ocjene iz praktične nastave u imenik u rujnu.
Kuhar
Nastavni predmeti |
Tjedni broj sati |
|||
1.razred |
2.razred |
3.razred |
||
I. Zajednički dio |
||||
1. |
Hrvatski jezik |
3 |
3 |
3 |
2. |
Povijest |
2 |
- |
- |
3. |
Politika i gospodarstvo |
- |
- |
2 |
4. |
Tjelesna i zdravstvena kultura |
2 |
2 |
2 |
5. |
Etika / Vjeronauk |
1 |
1 |
1 |
Ukupno zajednički dio |
10 |
6 |
6 |
|
II. Posebni dio |
||||
6. |
Engleski jezik - strani jezik I |
2 |
2 |
2 |
7. |
Njemački jezik - strani jezik II |
2 |
2 |
3 |
8. |
Gospodarska matematika |
2 |
2 |
2 |
9. |
Računalstvo |
2 |
1 |
- |
10. |
Povijest hrvatske kulturne baštine |
- |
- |
2 |
11. |
Biologija s higijenom i ekologijom |
1 |
2 |
- |
12. |
Organizacija poslovanja ugostiteljskih poduzeća |
- |
2 |
2 |
13. |
Osnove turizma |
2 |
- |
- |
14. |
Poznavanje robe i prehrana |
2 |
2 |
2 |
15. |
Ugostiteljsko posluživanje |
- |
2 |
- |
16. |
Kuharstvo |
7 |
7 |
8 |
Ukupno posebni stručni dio |
18 |
22 |
22 |
|
Praktična nastava |
||||
|
Tjedno |
8 |
8 |
8 |
|
Ljetna |
182 |
182 |
- |
SVEUKUPNO |
36 |
36 |
36 |
Praktična nastava ostvaruje se 8 sati tijekom nastavne godine i 182 sata za vrijeme ljetnih mjeseci. Ljetna praktična nastava je uvjet za upis u sljedeći razred. Ostvarena praktična nastava evidentira se u dnevniku razreda koji je učenik upisao. Ocjene ostvarene tijekom ljeta evidentiraju se kao ocjene iz praktične nastave u imenik u rujnu.
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |