Obst bei der Speisenzubereitung
Autor: Kristina Klinc, 22. 9. 2017.
Obst bei der Speisenzubereitung
Prigotovljavanje jela od voća
Znanstveno je dokazano da najbolje učimo kada smo postavljeni u stvarne situacije, tj. ono što doživimo pamtimo 80%, a ono što prepričamo drugima čak 95%. A da su znatiželja i želja za učenjem čovjeku prirodne, dokazale su i učenice 2.B razreda na satu njemačkog jezika, kada su izrazile želju da pripreme neka od jela koja se spominju u udžbeniku, a do sada ih nisu imale priliku degustirati.
I tako, umjesto stjecanja suhoparnog činjeničnog znanja i usvajanja apstraktnih pojmova, sat njemačkog jezika smo započeli kreativnim stvaranjem, primjenom, analizom i ocjenjivanjem, te došli do znanja koje nam je potrebno.
Buduće kuharice 2.B1 razreda su pripremile dva slana, a buduće slastičarke 2. B2 razreda, dva slatka jela od voća.
„Waldorfska salata“ – Magdalena Majić
„Francuska salata“ (sa jabukom) – Tea Metić
„Kolač od jabuka“ – Jelena Gajovski
„Rote Grütze“, tipični njemački desert sa sjevera Njemačke – Tina Ivezić
„Umak od vanilije“ – Tina Ivezić
Aktivnom uključenošću učenika u učenje i stvaranje nastavnog sadržaja koji ih najviše interesira, ugodnom i ležernom atmosferom stvoren je preduvjet za kvalitetno učenje.
Popis udžbenika za školsku 2024./'25. godinu
PRIČEKAJTE S KUPNJOM UDŽBENIKA DO RUJNA I PRVOG SATA S PREDMETNIM NASTAVNIKOM JER NEKI OD UDŽBENIKA NEĆETE TREBATI.
Pri nabavi udžbenika obratite pažnju na udžbenike stranog jezika. Svaki učenik uči samo jedan strani jezik te kupuje udžbenike samo za onaj jezik koji uči - njemački ili engleski, osim zanimanja KUHAR, SLASTIČAR, KONOBAR koji uče oba jezika.
Također, obratite pažnju na udžbenike za vjeronauk i etiku, kako ne biste kupili oba udžbenika, već samo za onaj izborni predmet za koji ste se opredijelili.
« Prosinac 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |