preskoči na sadržaj

Obrtničko-tehnička škola

 > Nastava  > Smjerovi  > Pekari
Vijesti

Svjetski dan jabuke

Autor: Manuela Tomljenović, 20. 10. 2016.

Pekari Obrtničke škole

ispekli najdužu pitu s jabukama u Slavoniji

Danas su učenici Obrtničke škole u suradnji s Radio Slavonijom i Clarumom obilježili Svjetski dan jabuke ispekavši pitu dugu 16 m, koja je na Gradskoj tržnici nestala u samo 9 min.

   

Vrijedne ruke učenika Obrtničke škole u pekarskom su praktikumu ispekli su najdužu pitu u Slavoniji kako bi s radio Slavonijom i glavnim pokroviteljem Clarumom, koji je darovao potreban broj kora za pitu, proslavili SVJETSKI DAN JABUKA.

Uz vrijedne učenike u akciji su sudjelovali i Clarum Nova Gradiska, Opg "Ružić" Klokočevik i Radio Slavonija koja je i organizirala cijeli događaj. Kako su došli na ideju i koliko su utrošili jabuka upitali smo profesoricu Janju Mikleušević: "U sastavu škole imamo jedan mali praktikum gdje radimo pekarske proizvode, ali i za ovo smatramo da spada u pekarsku proizvodnju obzirom se radi s tijestom. U našem praktikumu radimo sve od samog početka do isporuke krajnjem kupcu. U sastavu smo imali pripremljene jabuke za ovaj tip proizvoda i nakon toga se u jutarnjim satima ispeklo. To je proizvod koji se mora jesti topao. U njega dodajemo cimet i vanilin šećer, stavljali smo tri kore, te preko tijesta ulje kako bi sve bilo krhko. Danas je Svjetski dan jabuka i tako smo plasirali jabuke kroz pitu za jabuke. Količinski je bilo 10 kilograma očišćenih jabuka", rekla je nastavnica Janja Mikleušević. 

Ipak ništa bez vrijednih dječjih ruku. 

"Proces pečenja je brzo prošao, nije dugo trajalo, nismo se umorili uopće. Bilo je ovo zaista jedno ugodno iskustvo. Sve je dobro prošlo, nije bilo komplikacija, a hvala Bogu ni kiše", rekla je učenica Ilijana Gardaš. 




 

 

Pekarski praktikum

Proizvodnja mini pizza

Razred: 3.F1

Mentorica: Milanka Vlašić

                                                     

                                                       Priprema tijesta                 

                                                    

                                                     Nadijevanje mini pizza

                                                         Pečenje i konzumacija

 

U slast!

 

 


Popis udžbenika

Popis udžbenika za školsku 2024./'25. godinu

PRIČEKAJTE S KUPNJOM UDŽBENIKA DO RUJNA I PRVOG SATA S PREDMETNIM NASTAVNIKOM JER NEKI OD UDŽBENIKA NEĆETE TREBATI. 

Pri nabavi udžbenika obratite pažnju na udžbenike stranog jezikaSvaki učenik uči samo jedan strani jezik te kupuje udžbenike samo za onaj jezik koji uči - njemački ili engleski, osim zanimanja KUHAR, SLASTIČAR, KONOBAR koji uče oba jezika.

Također, obratite pažnju na udžbenike za vjeronauk i etiku, kako ne biste kupili oba udžbenika, već samo za onaj izborni predmet za koji ste se opredijelili.

1. RAZRED

2. RAZRED

3. RAZRED

4. RAZRED

Oglasna ploča
Kalendar
« Prosinac 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Obrtničko-tehnička škola / Vladimira Nazora 9, HR-35000 Slavonski Brod / ss-obrtnicko-tehnicka-sb.skole.hr / ured@ss-obrtnicko-tehnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju