Radionica - ARTISAN SLADOLEDA u Kul In Sisak
Autor: Ivana Manojlović, 28. 4. 2021.
U okviru projektnih aktivnosti vezano uz soft komponentu projekta ReCeZa, temeljeno na elementu Jačanje kompetencija nastavnika i mentora, strukovni nastavnici Srednje škole Zabok: Tomislav Vranić, Tomislav Kožić i Boris Marković, sudjelovali su na jednodnevnom tečaju i radionici iz područja artisan sladoleda u Kul In-u, 24.04.2021. god.
Tema radionice bio je Artisan sladoled. Prezentacije su se odnosile na pripremu i karakteristike sladoleda i gelata, te mogućnosti sladoleda kako se on pojavljuje kao savory opcija, zatim je bilo riječi o Teoriji sladoleda, izračunu receptura, pripremi sorbeta (sorbet od crnih maslina, limun sa estragonom, prosecco s grejpom) te gelata (gorgonzola, pistacio, gianduia i dr. ). Pripremali smo kornete i gurmanske sladolede te sous vide jabuke, croumble i honey comb, a obradili smo i pariranje i plating sladoleda te degustirali sladolede. Na kraju su nam dodijeljena priznanja.