DOBRO DOŠLI U CENTAR ZA UGOSTITELJSTVO I TURIZAM ZABOK!
Jeste li spremni za izazov? Bilo da ste u potrazi za novim obrazovnim programima, stručnim usavršavanjem ili resursima za svoj profesionalni razvoj, naš regionalni centar kompetentnosti u Zaboku je tu da vam pruži podršku i otvori vrata beskrajnih mogućnosti u stvaranju karijere u sektoru turizma i ugostiteljstva! Naša vizija je postati lider u području strukovnog obrazovanja u turizmu i ugostiteljstvu!
Svojim učenicima i polaznicima nudimo kvalitetne i inovativne programe temeljene na suvremenim znanjima i vještinama usklađe s potrebama tržišta rada.
Naše vrijednosti su:
- Izvrsnost i integritet
- Društvena odgovornost
- Partnerstvo i suradnja
- Uključivost i različitost
Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Srednje škole Zabok.
Više o informacijama o EU fondovima dostupno je na stranici www.strukturnifondovi.hr.
8. INTERNACIONALNI KONGRES SLASTIČARSTVA, SLADOLEDARSTVA I KONDITORSTVA - INTERSLAST
Autor: Danijel Pevec, 5. 11. 2019.
U Termama Tuhelj 15. listopada 2019. održao se 8. INTERSLAST – Internacionalni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva. Interslast se sastoji od kongresnog, natjecateljskog i promotivnog dijela u kojem značajno mjesto zauzimaju praktične radionice, prezentacije domaćih i stranih proizvođača opreme i slastica, te stručna predavanja. Tema ovogodišnjeg Interslasta je bila: Med u slastičarstvu. Sudjelovalo je više od 300 sudionika: slastičara iz RH, ali i jos desetak zemalja. Naravno kao i svake godine na Interslastu su sudjelovali i učenici srednjih slastičarskih i ugostiteljsko-turističkih škola iz Hrvatske i Slovenije, a bili su tu i članovi udruga koje njeguju izradu tradicionalnih slastica s medom, pčelarskih udruga, proizvođača opreme i sirovina za slastičarstvo. I ove godine Srednja škola Zabok sudjelovala je u aktivnostima događanja na Interslastu. Tako su se učenice 4.THK razreda natjecale u spravljanju torti, medenjaka i medenih pita pod mentorstvom prof. V Komin. Manuela Kolar se natjecala u spravljanju torte s medom (Artslast), a Ivona Vukić i Karolina Valentić su se natjecale u spravljanju medenjaka i medenih pita (Cromed).
Učenica Ivona Vukić je osvojila srebrnu medalju za izradu medenjaka prelivenih čokoladom.