DOBRO DOŠLI U CENTAR ZA UGOSTITELJSTVO I TURIZAM ZABOK!
Jeste li spremni za izazov? Bilo da ste u potrazi za novim obrazovnim programima, stručnim usavršavanjem ili resursima za svoj profesionalni razvoj, naš regionalni centar kompetentnosti u Zaboku je tu da vam pruži podršku i otvori vrata beskrajnih mogućnosti u stvaranju karijere u sektoru turizma i ugostiteljstva! Naša vizija je postati lider u području strukovnog obrazovanja u turizmu i ugostiteljstvu!
Svojim učenicima i polaznicima nudimo kvalitetne i inovativne programe temeljene na suvremenim znanjima i vještinama usklađe s potrebama tržišta rada.
Naše vrijednosti su:
- Izvrsnost i integritet
- Društvena odgovornost
- Partnerstvo i suradnja
- Uključivost i različitost
Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Srednje škole Zabok.
Više o informacijama o EU fondovima dostupno je na stranici www.strukturnifondovi.hr.
Gastronomske radionice - BIVŠI UČENICI ZA SADAŠNJE UČENIKE
Autor: Ivana Manojlović, 4. 2. 2020.
U Srednjoj školi Zabok - Regionalnom centru kompetentnosti za turizam i ugostiteljstvo već su se udomaćile gastronomske radionice pod nazivom Bivši učenici za sadašnje učenike.
Dana 31. siječnja 2020.g. odrađena je gastronomska radionica, u kojoj je naš bivši učenik, mladi chef Matija Jagić, pokazao učenicima 2.THK razreda što se sve može, uz malo mašte, kreativnosti i volje napraviti s jednostavnim namirnicama iz okruženja. Naime, ovog puta tema radionice bila je tradicionalna zagorska gastronomija ususret novim trendovima s novim tehnologijama. Uvijek si postavljamo pitanje: da li su krpice za zeljem dovoljno dobre kao gastronomska ponuda suvremenome gostu?
Naravno, učenici su mogli čuti i priču o njegovoj karijeri - kao učenik 17-godišnji Matija osvojio je titulu METRO Junior Top Chef 2016. godine. Po završetku školovanja radio je u restoranima s Michelinovim zvjezdicama, stažirao je u Italiji i Norveškoj, a nakon Masterclass radionice odrađene jučer u Kul Inu, već je danas našim učenicima došao predstaviti specijalite domaće kuhinje na drugačiji, suvremeni način, zatim odlazi na stažiranje u Njemačku, a uskoro i preko Atlantika. Poželimo našem Matiji puno novih uspjeha, a obečao je da će ponovno doći i odraditi s nama još zanimljivih gastronomskih susreta. Cjeloživotno učenje, a i mi učimo s njim.
Branka Kralj