DOBRO DOŠLI U CENTAR ZA UGOSTITELJSTVO I TURIZAM ZABOK!
Jeste li spremni za izazov? Bilo da ste u potrazi za novim obrazovnim programima, stručnim usavršavanjem ili resursima za svoj profesionalni razvoj, naš regionalni centar kompetentnosti u Zaboku je tu da vam pruži podršku i otvori vrata beskrajnih mogućnosti u stvaranju karijere u sektoru turizma i ugostiteljstva! Naša vizija je postati lider u području strukovnog obrazovanja u turizmu i ugostiteljstvu!
Svojim učenicima i polaznicima nudimo kvalitetne i inovativne programe temeljene na suvremenim znanjima i vještinama usklađe s potrebama tržišta rada.
Naše vrijednosti su:
- Izvrsnost i integritet
- Društvena odgovornost
- Partnerstvo i suradnja
- Uključivost i različitost
Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Srednje škole Zabok.
Više o informacijama o EU fondovima dostupno je na stranici www.strukturnifondovi.hr.
GASTRONOMSKA RADIONICA U KUL-INU
Autor: Danijel Pevec, 15. 10. 2018.
Srednja škola Zabok uključila se u aktivnosti EU projekta Uživam tradicijo iz Programa Interreg V-A Slovenija-Hrvatska 2014-2020 - Uživam tradiciju po kulinarskoj transverzali od Panonije do Jadrana, a kojeg za naše područje provodi Zagorska razvojna agencija. Jedna od projektnih aktivnosti bila je organizacija gastronomskih radionica i posjeta kulinarskom insitutu Kul IN u Sisku. Učenici 3. i 4. razreda ugostiteljsko turističke struke: Ema Frigan, Lea Dobrečević, Lana Blažinić, Štefanija Tušek, Marija Turek, Petra Salatko, Štefanija Šekrst, Lovro Knapić, Lovro Naumovski, Antonio Pavlinić i Ivan Petrinec te pet nastavnika struke bili su gosti Kul IN-a od 5. - 7. listopada. Program stručnog usavršavanja kroz 3-dnevne radionice obuhvaćao je zanimljive teme od pripreme tradicijskih jela suvremenim tehnikama prigotavljanja, do kreiranja menua i osnova sommelijerstva te menagementa u ugostiteljstvu.