DOBRO DOŠLI U CENTAR ZA UGOSTITELJSTVO I TURIZAM ZABOK!
Jeste li spremni za izazov? Bilo da ste u potrazi za novim obrazovnim programima, stručnim usavršavanjem ili resursima za svoj profesionalni razvoj, naš regionalni centar kompetentnosti u Zaboku je tu da vam pruži podršku i otvori vrata beskrajnih mogućnosti u stvaranju karijere u sektoru turizma i ugostiteljstva! Naša vizija je postati lider u području strukovnog obrazovanja u turizmu i ugostiteljstvu!
Svojim učenicima i polaznicima nudimo kvalitetne i inovativne programe temeljene na suvremenim znanjima i vještinama usklađe s potrebama tržišta rada.
Naše vrijednosti su:
- Izvrsnost i integritet
- Društvena odgovornost
- Partnerstvo i suradnja
- Uključivost i različitost
Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Srednje škole Zabok.
Više o informacijama o EU fondovima dostupno je na stranici www.strukturnifondovi.hr.
MEĐUNARODNI TJEDAN TALIJANSKE GASTRONOMIJE
Autor: Danijel Pevec, 5. 12. 2018.
Povodom Međunarodnog tjedna talijanske gastronomije, u utorak 20. studenog 2018., u Kulinarskom Institutu KulIn-Sisak, gostovao je talijanski ChefAndreaRuisi, predstavnik nove generacije talijanskih Chefova. Međunarodni tjedan talijanske gastronomije svečanost je koja se istovremeno održava u preko sto zemalja svijeta i promocija je talijanske kuhinje, vina i slastica, kao i prezentacija običaja i života ljudi s tog područja. U sklopu kulinarskog showa „Traditionstaken to nextlevel“, ChefRuisi predstavio je gastronomiju rodne Sicilije, najnovije kulinarske trendove, te održao predavanje o slavnoj talijanskoj tjestenini. U zanimljivoj radionici nakon predavanja, ChefRuisi demonstrirao je izradu nekoliko najpoznatijih vrsti talijanskih tjestenina. Svoje bogato iskustvo stečeno u najpoznatijim kuhinjama diljem Italije, nesebično je podijelio s polaznicima ove radionice. Na radionici su sudjelovali polaznici Instituta KulIn-a, kao i učenici Srednje škole Zabok; Lana Blažinić, Petra Salatko, Lovro Naumovski i Antonio Vrabec, u pratnji mentora Vranić Tomislava.