Junior Barmen kup
TROGODIŠNJE ZANIMANJE
Konobar radi na poslovima:
- posluživanja i prodaje svih vrsta hrane i pića,
- obračunava i naplaćuje ugostiteljske usluge, pri čemu je od
- posebnog značenja izravna komunikacija s gostima, naročito kod specijalizacije za sommelijera, barmena isl.
Mogućnosti zapošljavanja:
- U hotelima, hostelima, motelima, kampovima, marinama, restora nima, bolnicama, brodovima i dr.
Nastavak školovanja:
- Mogućnost napredovanja u struci i polaganja majstorskog ispita.
- Nastavka školovanja u ustanovama za obrazovanje odraslih (završetak 4. razreda).
- Postoji mogućnosti samozapošljavanja i pokretanja vlastitih ugostiteljskih objekata uz posjedovanje odgovarajuće licence – majstorskog ispita.
Elementi koji se boduju za upis u zanimanje KONOBAR:
- Opći uspjeh od 5. do 8. razreda , ocjene 7. i 8. razreda iz predmeta: hrvatski jezik, matematika i 1. strani jezik.
Izvješće o stručnoj edukaciji
Autor: Ivana Manojlović, 15. 4. 2021.
Dana 22.03.2021. god. održan je treći ciklus radionica u sklopu projekta ¨Maslina, grozd, ječam – edukacijom do prepoznatljivosti ¨ koju provodi Udruga Chaîne des Rôtisseurs Hrvatska uz podršku Ministarstva turizma Republike Hrvatske.
Whisky – radionice održane su u Hotelu Esplanade u Zagrebu uz primjenu svih epidemioloških mjera.
Zajedno s mentorima, Renatom Tršinski i Ivanom Petekom, radionici su prisustvovali i učenici 2.UA razreda Patrick Šajnički i Robert Paradi, te učenica 3.thk razreda, Valentina Žabčić.
Radionica je realizirana u tri dijela:
1. Uvod u škotski whisky
2. Hrast i whisky – najbolji prijatelji
3. Islay – najpoznatiji whisky otok na svijetu
Izrazito strastven i predan predavač Tomislav Ruszkowski istaknuo je razlike između pojedinih whiskyja, ukazao na različite načine proizvodnje, ispričao zanimljive priče iz povijesti whiskyja kao i okolnosti njegova razvoja.
Svi polaznici dobili su potvrde o sudjelovanju na edukaciji koje će moći priložiti u svoje životopise kao dodatno usavršavanje.