Konobar
Junior Barmen kup
TROGODIŠNJE ZANIMANJE
Konobar radi na poslovima:
- posluživanja i prodaje svih vrsta hrane i pića,
- obračunava i naplaćuje ugostiteljske usluge, pri čemu je od
- posebnog značenja izravna komunikacija s gostima, naročito kod specijalizacije za sommelijera, barmena isl.
Mogućnosti zapošljavanja:
- U hotelima, hostelima, motelima, kampovima, marinama, restora nima, bolnicama, brodovima i dr.
Nastavak školovanja:
- Mogućnost napredovanja u struci i polaganja majstorskog ispita.
- Nastavka školovanja u ustanovama za obrazovanje odraslih (završetak 4. razreda).
- Postoji mogućnosti samozapošljavanja i pokretanja vlastitih ugostiteljskih objekata uz posjedovanje odgovarajuće licence – majstorskog ispita.
Elementi koji se boduju za upis u zanimanje KONOBAR:
- Opći uspjeh od 5. do 8. razreda , ocjene 7. i 8. razreda iz predmeta: hrvatski jezik, matematika i 1. strani jezik.
Prvo mjesto na festivalu Grand Gourmet
Autor: Ivana Manojlović, 8. 12. 2021.
Danas, 08.12. o.g., u sklopu projektnih aktivnosti projekta Receza - Regionalni centar Zabok,
Martina Ptujec iz Svetog Križa kod Tuhlja, učenica 3 UA razreda srednje škole Zabok, osvojila je prvo mjesto u natjecanju konobara na festivalu Grand Gourmet, odradivši najbolje filetiranje pečene ribe i posluživanje bijelog vina. Čestitke Martini i mentoru Josipu Hodak na izvrsno odrađenom poslu.