DAN KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Dani zahvalnosti za plodove zemlje nas podsjećaju na to kako trebamo biti zahvalni na onome što imamo. Kod nas to budi i osjećaj zajedništva. Kada se najviše osjećamo kao dio zajednice? Kada smo za stolom i jedemo ukusan obrok. Povedeni time, učenici drugog razreda za vrijeme produženog boravka sa svojom učiteljicom Antonijom Josipović odlučili su ispeći ukusan i nadasve mirisan kolač.

Pa pročitajte i pogledajte njihove dojmove.

Svi su sudjelovali. Redom smo dodavali sastojke i izmjenjivali se u miješanju kako bi se sve što bolje sjedinilo. Zavladalo je veliko uzbuđenje kada smo smjesu izlili u posudu za pečenje. Naše drage kuharice pomogle su nam i stavile kolač peći. Činilo nam se da to traje cijelu vječnost…

Konačno je bio gotov. Nismo mogli dočekati da se ohladi pa smo ga odmah pojeli. Sve do zadnjeg komadića. Jako smo se dobro zabavili, a usput i najeli. Ukoliko želite probati, recept piše ispod. Preporučamo da ga pečete u društvu jer je puno zabavnije, a zasigurno i ukusnije.



RECEPT ZA OVAJ UKUSAN KOLAČ:

  • 3 jaja
  • 3 šalice šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 1 šalica mlijeka
  • 1 šalica jogurta
  • 1 šalica ulja
  • 5 šalica glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo