ŠKOLO LACKOVIĆA CROATE
Jutrom kad se probudim ja na školu pomislim
na lektire i zadatke, znanjem se ponosim
A u školi dani su kao sve iz bajke
crtam, pišem, glumim, o okolišu brinem se.
Školo Lackovića Croate
pjesmom slavim te
u srcu čuvam te.
Školo Lackovića Croate
i kada porastem
uvijek voljeti ću te.
Školo moja volim te.
U petak, 3. svibnja 2019., realiziran je izlet svih sudionika Kajkavskog etnokviza u Koprivnicu. Našu školu predstavljali su Patricia Zvonar i Šimun Golub, učenici 7. razreda.
Edukativni izlet organizirala je OŠ Franje Viktora Šignjara iz Virja kao domaćin navedenog kviza.
Učenici su upoznali mnoge zanimljivosti o nastanku i počecima proizvodnje u Podravki, našoj najvećoj prehrambenoj industriji posjetom Muzeju prehrane. Nakon toga razgledali su zanimljive primjerke naivne umjetnosti u Galeriji Mijo Kovačić te izložbu fotografija u Galeriji Koprivnica.
Za sam završetak izleta posjetili su etno imanje Sunčano selo u Jagnjedovcu te kroz edukativno razgledanje naučili što je sve potrebno za pripremanje raznih vrsta hrane, kako se hrana nekada i čime spravljala, čuvala i koji su nazivi posebni za pojedine kuhinjske predmete.
Nakon prezentacije navedenog sudionici ovoga izleta okrijepili su se uz slane i slatke delicije.
Može se reći kako je ovaj izlet svojevrsna priprema za sljedeći Etnografski kviz kojem će tema biti povezana s prehranom.
U petak, 3. svibnja 2019., realiziran je izlet svih sudionika Kajkavskog etnokviza u Koprivnicu. Našu školu predstavljali su Patricia Zvonar i Šimun Golub, učenici 7. razreda.
Edukativni izlet organizirala je OŠ Franje Viktora Šignjara iz Virja kao domaćin navedenog kviza.
Učenici su upoznali mnoge zanimljivosti o nastanku i počecima proizvodnje u Podravki, našoj najvećoj prehrambenoj industriji posjetom Muzeju prehrane. Nakon toga razgledali su zanimljive primjerke naivne umjetnosti u Galeriji Mijo Kovačić te izložbu fotografija u Galeriji Koprivnica.
Za sam završetak izleta posjetili su etno imanje Sunčano selo u Jagnjedovcu te kroz edukativno razgledanje naučili što je sve potrebno za pripremanje raznih vrsta hrane, kako se hrana nekada i čime spravljala, čuvala i koji su nazivi posebni za pojedine kuhinjske predmete.
Nakon prezentacije navedenog sudionici ovoga izleta okrijepili su se uz slane i slatke delicije.
Može se reći kako je ovaj izlet svojevrsna priprema za sljedeći Etnografski kviz kojem će tema biti povezana s prehranom.