ŠKOLO LACKOVIĆA CROATE
Jutrom kad se probudim ja na školu pomislim
na lektire i zadatke, znanjem se ponosim
A u školi dani su kao sve iz bajke
crtam, pišem, glumim, o okolišu brinem se.
Školo Lackovića Croate
pjesmom slavim te
u srcu čuvam te.
Školo Lackovića Croate
i kada porastem
uvijek voljeti ću te.
Školo moja volim te.
U mjesecu listopadu obilježavamo Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Učenici i učiteljica 4. razreda to su obilježili na najbolji mogući način – Integriranim danom. Korelacijom nastavnih predmeta izmjenjivale su se i razne aktivnosti učenika. Ovaj dan posvetili su neizostavnoj namirnici većine obroka – kruhu.
Naši vrijedni učenici zasukali su rukave i marljivo učili tijekom nastavnih sati, a sve u iščekivanju najdraže planirane aktivnosti – izrade domaćeg kukuruznog kruha.
Učiteljica Jasna upoznala je učenike s nastajanjem kruha (od zrna do kruha), približila im narodne običaje i blagovanje kruha, podsjetila učenike na vrste voća i druge plodove zemlje te ukazala na važnost zdrave prehrane.
Učenici su naučili kako bez redovitog i kvalitetnog doručka ne mogu svom organizmu osigurati energiju koja im je potrebna za što bolje pamćenje i koncentraciju u školi. Prisjetili su se svih zdravih namirnica koje bi svaki kvalitetan doručak trebao sadržavati.
Svoja likovna umijeća pokazali su crtanjem omiljenih pekarskih proizvoda koje su izložili na panou u svom razredu.
Na današnjem školskom jelovniku našao se svježi sir s vrhnjem i jabuka, a kruna tog doručka bio je domaći kukuruzni kruh kojeg su mali pekari 4. razreda spremili uz malu pomoć naše kuharice Diane.
A kako im je ispao i je li bio ukusan? Kažu da je bio najbolji (nismo probali jer su sve pojeli za vrijeme školskog doručka)
U foto galeriji pogledajte kakva je atmosfera vladala u učionici 4. razreda
U mjesecu listopadu obilježavamo Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Učenici i učiteljica 4. razreda to su obilježili na najbolji mogući način – Integriranim danom. Korelacijom nastavnih predmeta izmjenjivale su se i razne aktivnosti učenika. Ovaj dan posvetili su neizostavnoj namirnici većine obroka – kruhu.
Naši vrijedni učenici zasukali su rukave i marljivo učili tijekom nastavnih sati, a sve u iščekivanju najdraže planirane aktivnosti – izrade domaćeg kukuruznog kruha.
Učiteljica Jasna upoznala je učenike s nastajanjem kruha (od zrna do kruha), približila im narodne običaje i blagovanje kruha, podsjetila učenike na vrste voća i druge plodove zemlje te ukazala na važnost zdrave prehrane.
Učenici su naučili kako bez redovitog i kvalitetnog doručka ne mogu svom organizmu osigurati energiju koja im je potrebna za što bolje pamćenje i koncentraciju u školi. Prisjetili su se svih zdravih namirnica koje bi svaki kvalitetan doručak trebao sadržavati.
Svoja likovna umijeća pokazali su crtanjem omiljenih pekarskih proizvoda koje su izložili na panou u svom razredu.
Na današnjem školskom jelovniku našao se svježi sir s vrhnjem i jabuka, a kruna tog doručka bio je domaći kukuruzni kruh kojeg su mali pekari 4. razreda spremili uz malu pomoć naše kuharice Diane.
A kako im je ispao i je li bio ukusan? Kažu da je bio najbolji (nismo probali jer su sve pojeli za vrijeme školskog doručka)
U foto galeriji pogledajte kakva je atmosfera vladala u učionici 4. razreda