preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivan Lacković Croata Kalinovac

Login
OŠ Ivan Lacković Croata Kalinovac

     

MS Teams uz Office365

Dokumenti škole za školsku 2023./2024.godinu
Priloženi dokumenti:
GPPR 2023 24.pdf
Kurikulum 2023 24.pdf

Najava događaja

Petak, 21.6.2024. godine završetak nastavne godine

HIMNA ŠKOLE

ŠKOLO LACKOVIĆA CROATE

Jutrom kad se probudim ja na školu pomislim

na lektire i zadatke, znanjem se ponosim

A u školi dani su kao sve iz bajke

crtam, pišem, glumim, o okolišu brinem se.

Školo Lackovića Croate

pjesmom slavim te

u srcu čuvam te.

Školo Lackovića Croate

i kada porastem

uvijek voljeti ću te.

Školo moja volim te.

KNJIŽNICA

e-lektire

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 9. 2011.

Ukupno: 639244
Ovaj mjesec: 628
Ovaj tjedan: 628
Danas: 46
Upis u srednju školu

Klikom na fotografiju otvara vam se portal www.upisi.hr

Projekti

PRIJATELJ ŠKOLE

 

                                                                                                                                         

Eko škola

Priloženi dokumenti:
Dijamantni status eko skole.docx

Muzejski portal

 

Priloženi dokumenti:
muzejski portal.docx

Jelovnik-školska godina 2023-2024.

Priloženi dokumenti:
Jelovnik za lipanj 2024.docx

Kada zvono zvoni

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
TJEDAN ŠKOLSKOG DORUČKA
Autor: MARINA ŽELJEZNJAK, 21. 10. 2021.

     Svi razredi naše škole i ove su se godine uključili u proslavu nacionalnog Tjedna školskog doručka koji se organizira povodom Svjetskog dana hrane.

     Ove su godine učenici pokazali svu svoju maštovitost i kreativnost i zajedno sa svojim razrednicima osmislili vrlo zanimljive radionice i različite aktivnosti. Cijeli je tjedan škola od jutra bila ispunjena mirisima svježeg povrća. Svaki razred izabrao je jednu od glavnih povrtnih namirnica za svoje recepte. Od mnoštva različitog povrća učenici su odabrali one koje su njima najzanimljivije-krumpir, luk, tikvice, grah, patliđan, butternut tikva, krastavac i mnoge druge.


     Ideje su se stvarale iz minute u minutu. Tjedan je bio prekratak za sve ono što smo imali u planu odraditi. Međutim, svaki je razred uspio nešto skuhati, ispeći, izraditi. A na povrtnom jelovniku svega za poželjeti – od preukusnih juha od butternut tikve ili pak prave domaće povrtne juhice s noklicama, domaće pizze prepune šarenog povrća, raznih salata od krastavaca i graha, hrustavih kroketa pa sve do preukusnih muffina od mrkve i jabuke kao i pravih domaćih štrukli. Osim toga najmlađi su isprobali i povrtne napitke pa su tako odlučili izraditi svježe cijeđeni sok od rajčice.

 

ZAŠTO BAŠ POVRTNI DORUČAK?

      Kao glavnu temu proslave Tjedna školskog doručka tražili smo veseli i šareni izazov. U sve naše ideje povrće se silno trudilo umiješati pa smo mu odlučili dati priliku, neka pokaže što sve može. Povrće se odlučilo potruditi i uključiti se u sve aktivnosti. Ovaj tjedan, povrće se u sve miješa, u sve uskače, a glavna zadaća mu je, tvrdi, očuvati zdravlje.

 

UBACI POVRĆE U SVOJ DORUČAK!

      Zašto je važno jesti povrće? Povrće, baš kao i voće, obiluje mnoštvom hranjivih i zaštitnih tvari koje su našem organizmu potrebne kako bi rasli i razvijali se, a i kako bi očuvali svoje zdravlje. U povrću, kao i u voću, nalaze se važni vitamini, minerali, prehrambena vlakna te razne fitokemikalije, malene tvari koje se nalaze u biljkama, koje naš organizam čine jačim i otpornijim i štite ga od raznih bolesti. Zato je povrće jako važno jesti svaki dan kako bismo bili što zdraviji!

 

BIRAJ ŠARENO - OKUSI DUGU

 

Zeleno povrće čini kosti i zube jačima, pomaže radu jetre

Narančasto povrće čuva zdravlje očiju i kože

Crveno povrće čuva zdravlje srca

Ljubičasto povrće poboljšava pamćenje

Bijelo povrće jača imunitet





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
TJEDAN ŠKOLSKOG DORUČKA
Autor: MARINA ŽELJEZNJAK, 21. 10. 2021.

     Svi razredi naše škole i ove su se godine uključili u proslavu nacionalnog Tjedna školskog doručka koji se organizira povodom Svjetskog dana hrane.

     Ove su godine učenici pokazali svu svoju maštovitost i kreativnost i zajedno sa svojim razrednicima osmislili vrlo zanimljive radionice i različite aktivnosti. Cijeli je tjedan škola od jutra bila ispunjena mirisima svježeg povrća. Svaki razred izabrao je jednu od glavnih povrtnih namirnica za svoje recepte. Od mnoštva različitog povrća učenici su odabrali one koje su njima najzanimljivije-krumpir, luk, tikvice, grah, patliđan, butternut tikva, krastavac i mnoge druge.


     Ideje su se stvarale iz minute u minutu. Tjedan je bio prekratak za sve ono što smo imali u planu odraditi. Međutim, svaki je razred uspio nešto skuhati, ispeći, izraditi. A na povrtnom jelovniku svega za poželjeti – od preukusnih juha od butternut tikve ili pak prave domaće povrtne juhice s noklicama, domaće pizze prepune šarenog povrća, raznih salata od krastavaca i graha, hrustavih kroketa pa sve do preukusnih muffina od mrkve i jabuke kao i pravih domaćih štrukli. Osim toga najmlađi su isprobali i povrtne napitke pa su tako odlučili izraditi svježe cijeđeni sok od rajčice.

 

ZAŠTO BAŠ POVRTNI DORUČAK?

      Kao glavnu temu proslave Tjedna školskog doručka tražili smo veseli i šareni izazov. U sve naše ideje povrće se silno trudilo umiješati pa smo mu odlučili dati priliku, neka pokaže što sve može. Povrće se odlučilo potruditi i uključiti se u sve aktivnosti. Ovaj tjedan, povrće se u sve miješa, u sve uskače, a glavna zadaća mu je, tvrdi, očuvati zdravlje.

 

UBACI POVRĆE U SVOJ DORUČAK!

      Zašto je važno jesti povrće? Povrće, baš kao i voće, obiluje mnoštvom hranjivih i zaštitnih tvari koje su našem organizmu potrebne kako bi rasli i razvijali se, a i kako bi očuvali svoje zdravlje. U povrću, kao i u voću, nalaze se važni vitamini, minerali, prehrambena vlakna te razne fitokemikalije, malene tvari koje se nalaze u biljkama, koje naš organizam čine jačim i otpornijim i štite ga od raznih bolesti. Zato je povrće jako važno jesti svaki dan kako bismo bili što zdraviji!

 

BIRAJ ŠARENO - OKUSI DUGU

 

Zeleno povrće čini kosti i zube jačima, pomaže radu jetre

Narančasto povrće čuva zdravlje očiju i kože

Crveno povrće čuva zdravlje srca

Ljubičasto povrće poboljšava pamćenje

Bijelo povrće jača imunitet





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju