NOVI NAČIN ORGANIZACIJE ŠKOLSKE MARENDE
Autor: Maja Brgić, 5. 1. 2023.
Dragi učenici/ce, poštovani roditelji/skrbnici, nadamo se da ste se odmorili i veselili tijekom blagdana i zimskih praznika. Dijeli nas još nekoliko dana do početka 2. polugodišta koje započinje u ponedjeljak, 9.siječnja 2023. godine prema rasporedu. Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o kriterijima i načinu financiranja, odnosno sufinanciranja troškova prehrane za učenike osnovnih škola za drugo polugodište školske godine 2022./2023. Ministarstvo znanosti i obrazovanja podmirivat će troškove financiranja, odnosno sufinanciranja prehrane za svakog učenika osnovne škole uključenog u školsku prehranu, školsku marendu. Učenik koji u drugom polugodištu školske godine 2022./2023. redovito pohađa osnovnu školu, ostvaruje pravo financiranja, odnosno sufinanciranja prehrane u iznosu od 1,33 eura/10,00 kuna po danu, za dane kada je na nastavi. Sukladno Odluci, a temeljem trenutnih uvjeta i mogućnostima organizacije prehrane kojima raspolaže naša škola (broja kuhinja, oprema kuhinja - sredstva za pripremu, pohranu i posluživanje hrane, blagovaone, kuhari/ce, pomoćni kuhari/ce, tehničko osoblje) za prvi tjedan nastave od 9.siječnja 2023. do 13. siječnja 2023. organizirali smo marendu za sve naše učenike, 548 učenika, na slijedeći način: U matičnoj školi učenici razredne nastave, od 1. do 4. razreda, marendat će za vrijeme 1. velikog odmora, u 9.35 sati, u matičnim učionicama. Učenici predmetne nastave, 5.a, 5.b, 5.c, 5.d, 6.a i 6. b, marendat će u blagovaoni za vrijeme 1. velikog odmora u 9.35 sati. Učenici predmetne nastave, 6.c,7.a,7.b,7.c, 8.a, 8.b, 8.c, marendat će u blagovaoni za vrijeme 2. velikog odmora u 10.35 sati. PO Banjole, Po Ližnjan i PO Šišan marendat će za vrijeme 1. velikog odmora u 9.35 sati. Po dobivanju potrebnih suglasnosti MZO-a za nova zapošljavanja kuhara/ica i pomoćnih kuhara/ica temeljem Državnog pedagoškog standarda RH s obzirom na povećanje broja učenika koji će koristiti usluge školske marende te provedenoj proceduri nabave školskog namještaja, opreme i pribora za pripremu, pohranu i posluživanje hrane za svih 548 učenika naše škole, ponovo ćemo uvesti tople obroke odnosno kuhane marende. Svaki jelovnik i način organizacije prehrane podložni su promjenama sukladno poboljšanju uvjeta i mogućnostima organizacije prehrane. Molimo sve roditelje i djecu za razumijevanje i suradnju kako bi svi naši učenici bili u mogućnosti biti uključeni u školsku marendu. Zbog ekonomičnosti (i da ne bacamo hranu) ako roditelj zna da se učenik neće hraniti u školskoj kuhinji, može takav podatak komunikacijskim kanalom roditelj-razrednik poslati školi. U nastavku dostavljamo jelovnike kako slijedi: Jelovnik za razdoblje od 09.01.2023. - 13.01.2023. Matična škola Medulin: MARENDA RUČAK PONEDJELJAK, -Sendvič sir/šunka -Svježe kuhani čaj -Dnevna juha -Tuna, pašta, salata -Kolač UTORAK, -Zvrk sa sirom -Jogurt, cedevita -Dnevna juha -Juneći ragu, riža, salata -Voće SRIJEDA, -Hot dog -Cedevita -Dnevna juha -Pečena pureća prsa, krompir, blitva ČETVRTAK, -Sendvič zimska/sir -Svježe kuhani čaj -Dnevna juha -pileći ragu s povrćem, palenta, salata -Kolač PETAK, -Potkova -Jogurt, voće, čaj -Krompir gulaš, salata -Voće Područni odjel Ližnjan: MARENDA RUČAK PONEDJELJAK, - Kroasani -Svježe kuhani čaj od brusnice -Dnevna juha -Tuna, pašta, salata -Kolač UTORAK, 10.01.2023. - Sendvič zimska i sir -Svježe kuhani čaj od šipka -Voće -Dnevna juha -Juneći ragu, riža, salata -Voće SRIJEDA, - Fritaja - Jogurt - Kukuruzni kruh, voće -Dnevna juha -Pečena pureća prsa, krompir, blitva ČETVRTAK, -Hot dog -Cedevita -Dnevna juha -pileći ragu s povrćem, palenta, salata -Kolač PETAK, 13.01.2023. -Sendvič šunka i sir -čaj -voće -Krompir gulaš, salata -Voće
09.01.2023.
10.01.2023.
11.01.2023.
12.01.2023.
13.01.2023.
09.01.2023.
11.01.2023.
12.01.2023.
Područni odjel Banjole:
MARENDA |
RUČAK |
|
PONEDJELJAK, |
- Pljeskavica, panin -Sok |
-Dnevna juha -Tuna, pašta, salata -Kolač |
UTORAK, 10.01.2023. |
-Hot dog -Cedevita |
-Dnevna juha -Juneći ragu, riža, salata -Voće |
SRIJEDA, |
-Mliječni namaz -Kakao |
-Dnevna juha -Pečena pureća prsa, krompir, blitva |
ČETVRTAK, |
-Sendvič sir i salama -Svježe kuhani čaj |
-Dnevna juha -Pileći ragu s povrćem, palenta, salata -Kolač |
PETAK, 13.01.2023. |
-Zvrk sa sirom -Jogurt,voće |
-Krompir gulaš, salata -Voće |
Područni odjel Šišan:
MARENDA |
RUČAK |
|
PONEDJELJAK, |
-Sendvič šunka/pureća salama/ sir -Cedevita |
-Dnevna juha -Tuna, pašta, salata -Kolač |
UTORAK, 10.01.2023. |
-Trokut( lisnato tijesto sa sirom) -jogurt |
-Dnevna juha -Juneći ragu, riža, salata -Voće |
SRIJEDA, |
-Sendvič s mortadelom -Cedevita |
-Dnevna juha -Pečena pureća prsa, krompir, blitva |
ČETVRTAK, |
-Štrudla sa sirom -jogurt |
-Dnevna juha -pileći ragu s povrćem, palenta, salata -Kolač |
PETAK, 13.01.2023. |
-Sendvič zimska ili ombolo/sir -voće |
-Krompir gulaš, salata -Voće |
Forum za slobodu odgoja
"Kako s djecom i mladima razgovarati o ratu u Ukrajini"
sa smjernicama odraslima za potporu i podršku djeci i mladima u teškim trenucima
« Rujan 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Može zatrebati |
Dnevni tisak |
Službene stranice |
> Ministarstvo znanost... |
> Agencija za odgoj i ... |
> CARNet |
> Agencija za mobilnos... |
> Narodne novine |