PREDMETNA NASTAVA
Dvama predavanjima za učenike te prezentacijom jela školske kuhinje i proizvoda pripravljenih od biljaka iz našega dvorišta naša je škola sudjelovala u programu Mediteranskoga sajma zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništa, na poziv gospodina Vedrana Kraljevića, direktora Sajma.
U četvrtak, 27. ožujka, predavanje o biodinamičkom uzgoju bilja u školskoj dvorani održala je gospođa Bernarda Orehovec, a učenici su mogli saznati kako se na prirodan način, bez uporabe kemijskih sredstava, mogu uzgojiti sve vrste povrća i voća za ljudsku prehranu.
Istoga dana u popodnevnim satima skupina učenika sa svojim razrednicama, ravnateljicom i školskom pedagoginjom u Hotelu Valamar Lacroma poslušala je predavanje nutricionistice Marije Vezilić o važnosti mediteranskoga načina prehrane za dug život. Sudjelujući u raspravi nakon predavanja, učenici su zaključili da većina nema zdrave prehrambene navike i da bi ih trebalo promijeniti u skladu s dobivenim uputama.
Sljedećeg dana, učenici su na sajmu predstavili svoje proizvode: maslinovo ulje dobiveno preradom maslina iz školskoga dvorišta, džemove od ljutih naranača i limuna, arancine od kore ljute naranče, sapune iz školskoga laboratorija i mirisne kuglice od sušene lavande. Posebno veselje i ponos izazvao je posjet gospodina Veljka Barbierija, jednog od naših najpoznatijih gastronoma, koji je pohvalio okus naše pizze s tunom i popečaka od zobenih pahuljica.
Škola je, kao nagradu za sudjelovanje, dobila statuu „Zeleno oko“, a nadamo se da će se suradnja s Mediteranskim sajmom nastaviti i u sljedećoj školskoj godini.