Zdravi obrok – Mi jedemo odgovorno u Maloj Mučnoj
Autor: IVANA PINTARIĆ, 19. 11. 2017.
U sklopu školskog projekta u našoj školi smo 16. studenog organizirali radionicu pripreme zdravog obroka – tradicijskog specijaliteta soparnika. Njegovi glavne sastojke blitvu i mladi luk sami smo uzgojili u svom školskom vrtu. Ostale sastojke – malo brašna, soli, maslinovog ulja, peršina i češnjaka – donijeli smo od kuće. Nakon istaknutih ciljeva i zadaća našeg rada, svi skupa smo s veseljem pristupili pripravi ovog ukusnog jela. Složno smo podijelili zadatke i soparnik je vrlo brzo zgotovljen. Ispekla ga je baka Matea Benotića kojoj od srca zahvaljujemo. Nakon dvadesetak minuta naš zdravi obrok bio je spreman za kušanje. Dok smo čekali da se ispeče, pripremili smo još malo voća za završetak jela, koje kao i soparnik potječe iz naših južnih krajeva. Kako je to sve izgledalo možete vidjeti u našoj fotogaleriji.
« Listopad 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |