Dani kruha u Srijemu
Autor: Nataša Karlovčec, 22. 10. 2019.
Dani kruha u Srijemu obilježeni su u četvrtak, 17. listopada. Odlučili smo se na pripremu hrane. Učenik četvrtog razreda Antonio Matučec pripremio je svoj omiljeni doručak, koji ga je naučila kuhati njegova baka. Kuhao je žgance od gris brašna sa zapečenim vrhnjem. Zdraviju (manje masnu) verziju tog doručka pripremili su drugi učenici- kuhali su, uz pomoć učiteljice, kukuruzne žgance s jogurtom. Kako bismo odmah obilježili i Dane jabuka, učenici su s učiteljicom Njemačkog jezika Ivanom Mihoci pripremali Apfelstrudel. Prošli smo sve faze izrade štrudle. Najprije smo zamijesili tijesto, razvaljali ga i razvukli, potom punili naribanim jabukama šećerom i cimetom te kod naše spremačice i susjede Ankice, ispekli te ukusne kolače. Prije gozbe, u kojoj su pripremanjem slastica sudjelovali i roditelji, učenici su izveli pjesme, recitacije i igrokaze na temu jeseni i kruha. Naučili smo dosta o zdravoj prehrani te shvatili kako hranu i trud uložen u proizvodnju i pripremu te hrane treba cijeniti. Sve fotografije možete vidjeti u fotogaleriji.
« Listopad 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |