Učimo kroz rad i praksu
Autor: Nataša Karlovčec, 8. 2. 2023.
U ponedjeljak 6.2.2023. učenici šestih razreda su na satu prirode sudjelovali u izradi prirodnih sokova od domaćih jabuka i kivija. Plodovi su u potpunosti netretirani pesticidima zbog čega se mogla iskoristiti i kora koja je kod većine voća najbogatija korisnim sastojcima, primjerice kora jabuke sadrži šest puta više vitamina nego unutrašnjost ploda. Sokovi su cijeđeni sokovnikom za hladno prešanje koje ne uništava sastojke, miris, okus niti boju soka. Zbog toga takvi sokovi zadržavaju velik udio vitamina i minerala koji se nalaze u voću i povrću. Ova aktivnost učenika osmišljena je u sklopu školskog projekta "Učimo kroz rad i praksu", a učenici su sudjelovali u pripremi voća za cijeđenje, te konzumirali dobiveni sok. Većina učenika pozitivno je reagirala na okus sokova, a većina je tražila i čašu više. Na ovaj način učenike se također usmjerava ka razvijanju zdravih prehrambenih navika. Ivana Hanžeković
« Listopad 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |