Učenici 2. razreda smjer kuhar i konobar na terenskoj nastavi u posjeti vinariji Testament
Autor: Petra Kutija, 3. 6. 2022.
Profesor Petar Jureško poveo je kuhare i konobare drugog razreda u posjetu vinariji Testament u Jadrtovcu pokraj Šibenika. Posjeta je organizirana u sklopu predmeta Osnove Sommelierstva i predmeta Trendovi u gastronomiji. Kroz navedene predmete učenici su do sada učili o načinima pohrane vina, pravilnog predstavljnja vina gostu, postupcima buteljiranja te uparivanja savršenog vina sa određrenim jelima, a danas su svu tu teoriju (uspješno savladanu ) vidjeli i u praksi. Od izuzetne je važnosti pokazati našim kuharima i konobarima procese i postupke prizvodnje i skladištenja jednog od najbitnijeg "partnera" jelu, a to je vino. Dobro vino ostaje u mraku podruma dok ga gostu ne predstavi dobar konobar koji "poznaje" to vino, a da ne govorimo o tome da svaki dobar kuhar zna da dodavanje ispravnog vina u jelo znači... pa.. sve Zahvaljujemo cateringu Angelus na donaciji paketa okrijepe (sendviče i vodu) za naše učenike na terenskoj nastavi!