NASTAVNI PLAN
TEHNIČAR NUTRICIONIST
Rbr.
|
Nastavni predmeti
|
Tjedni broj sati
|
|||
1.r.
|
2.r.
|
3.r.
|
4.r.
|
||
1.
|
Hrvatski jezik
|
3
|
3
|
3
|
3
|
2.
|
Strani jezik
|
2
|
2
|
2
|
2
|
3.
|
Povijest
|
2
|
2
|
-
|
-
|
4.
|
Geografija
|
2
|
1
|
-
|
-
|
5.
|
Tjelesna i zdravstvena kultura
|
2
|
2
|
2
|
2
|
6.
|
Politika i gospodarstvo
|
-
|
-
|
-
|
1
|
7.
|
Etika/vjeronauk
|
1
|
1
|
1
|
1
|
8.
|
Matematika
|
2
|
2
|
2
|
2
|
9.
|
Fizika
|
2
|
-
|
-
|
-
|
10.
|
Biologija
|
2
|
-
|
-
|
-
|
11.
|
Računalstvo
|
2
|
2
|
-
|
-
|
UKUPNO ZAJEDNIČKI DIO
|
20
|
15
|
10
|
11
|
Rbr.
|
Nastavni predmeti
|
Tjedni broj sati
|
|||
1.r.
|
2.r.
|
3.r.
|
4.r.
|
||
12.
|
Opća kemija I.
|
2+3
|
-
|
-
|
-
|
13.
|
Opća kemija II.
|
-
|
2+3
|
-
|
-
|
14.
|
Organska kemija
|
-
|
2+2
|
-
|
-
|
15.
|
Biokemija
|
-
|
-
|
2+0
|
-
|
16.
|
Mikrobiologija
|
-
|
-
|
2+2
|
-
|
17.
|
Osnove znanosti o prehrani I. i II.
|
2+0
|
2+0
|
-
|
-
|
18.
|
Ekologija
|
-
|
-
|
2+0
|
-
|
19.
|
Osnove tehnologije namirnica I. i II.
|
-
|
-
|
2+0
|
2+0
|
20.
|
Procesi pripreme hrane
|
-
|
-
|
2+0
|
-
|
21.
|
Humana fiziologija
|
-
|
-
|
2+0
|
-
|
22.
|
Zaštita na radu, higijena i sanitacija
|
2+0
|
-
|
-
|
-
|
23.
|
Mikrobiologija namirnica
|
-
|
-
|
-
|
2+2
|
24.
|
Pravilna prehrana
|
-
|
-
|
-
|
2+0
|
25.
|
Kontrola kakvoće namirnica
|
-
|
-
|
-
|
1+5
|
26.
|
Botanika
|
-
|
2+0
|
-
|
-
|
27.
|
Praktična nastava
|
-
|
0+3
|
0+4
|
0+4
|
UKUPNO STRUČNI DIO
|
9
|
16
|
18
|
18
|
|
SVEUKUPNO I. i II.
|
29
|
31
|
28
|
29
|
Medicinska škola u Rijeci ima razvijenu misiju koja je proizašla iz duge i bogate medicinske prakse u Gradu Rijeci koja je formirala visoko kvalitetnu obrazovnu instituciju za potrebe zdravstvenih kadrova unutar Republike Hrvatske . Škola ima regionalni i nacionalni značaj. Medicinska škola u Rijeci obrazuje zdravstvene brandove u suvremenom hrvatskom odnosno europskom okruženju prema potrebama tržišta rada.
Ravnatelj
Alen Vukelić,dr.med.