Turističko-hotelijerski komercijalist zapošljava se u ugostiteljskim poduzećima (hoteli, pansioni, kampovi i drugo), obrtničkim ili privatnim radnjama na radnim zadacima:
	
		- 
			priprema i posluživanje hrane i pića
- 
			rad u industriji za preradu namirnica ili pripremu proizvoda
- 
			rad na poslovima banket-menadžera
- 
			organizira rad u kuhinji i restoranu, brine o tehnološkom procesu, tehničko-tehnološkoj opremljenosti i inventaru,
- 
			planira zalihe, nabavu i preuzimanje reprodukcijskog materijala te vrši kontrolu skladištenja i konzerviranja živežnih namirnica,
- 
			sastavljanje dnevnog jelovnika, dogovaranja i organiziranja domjenaka, banketa, svečanih ručkova i večera unutar i izvan objekta
- 
			osmišljava prezentaciju nacionalnih jela i njihovu prezentaciju,
- 
			brine o prezentaciji i propagandi restorana, ekonomičnosti rada, estetskom izgledu jela i uređenju prostora,
- 
			kontrole, rada i financijskog poslovanja kuhinje i restorana, obrtničke radnje i drugih ugostiteljskih objekata,
- 
			pronalaženje rješenja kod specifičnih zahtjeva gosta,
- 
			trajnog usavršavanja u struci i praćenja svih informacija neophodnih za uspješno obavljanje navedenih poslova.
		 
	
		Nakon dvogodišnjeg iskustva u struci osposobljen je za to radno mjesto direktora odjela hrane i pića te poslovima ugostiteljskog menadžmenta u hotelima i visokokategoriziranim ugostiteljskim objektima i pansionima. Nakon završenog školovanja pruža se mogućnost upisa na više stručne škole i fakultete.