Dani kruha uz najfinije štrukle
Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 21. 10. 2016.
U petak 14. listopada 2016. godine, svečano i veselo, obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Ovogodišnja tema proslave bila je „Kruh i sir naš svagdašnji“, a osmislila ju je vjeroučiteljica Lilia Griniokh Krofak.
Učenici, učitelji, mame i, posebno, bake naših učenika pripremali su se za ovaj poseban dan s puno ljubavi i truda tako da je škola zaista zasjala u posebnom ruhu. Svaki kutak pričao je svoju priču o ljepoti jeseni i bogatstvu plodova zemlje. Učenici nižih razreda prethodno su sa svojim učiteljicama uredili i našu etno-kućicu gdje je postavljena izložba jesenskih plodova, prigodno jesensko ruho obukla je i starinska drvena preša za grožđe, a uređen je i ulaz u školu.
Na dan same proslave, nakon prvog sata redovne nastave, uslijedile su četiri istovremene radionice u kojima su majke i bake naših učenika prezentirale kako se rade domaće štrukle sa sirom. Radionice su vodile: baka Šafran, mama Šamec, baka Kuzmić i baka Pucak, a u pripremi i nadijevanju tijesta sudjelovali su i sami učenici. Uskoro su se cijelom školom širili zamamni mirisi, a dok su se štrukle pekle, nestrpljivi učenici zauzeli su školska igrališta kako bi veselim štafetnim igrama na otvorenom obilježili Dječji tjedan.
Također, uz Dane kruha i Dječji tjedan, bio je to dan i za obilježavanje Dana kravate što je bila odlična kulisa za najsvečaniji dio dana – prigodnu priredbu u kojoj su nastupili raspjevani učenici nižih razreda. Recitiralo se i pjevalo o mirisima i važnosti kruha koji je doista svet u svojoj darežljivosti, velik u dobroti (N. Milićević: Kuh). Vidjeli smo i prezentaciju učenika 8. razreda „Sir – zdravlje iz prirode“ te saznali zašto je sir zdrava namirnica za sve generacije. U ulozi voditeljica odlično su se snašle učenice Romina Kožić i Marija Gradinšćak, a priredbu smo završili blagoslovom i zajedničkom molitvom koju je predvodio naš župnik vlč. Ivan Vragović. Nakon zahvale Bogu za sve plodove, radosti, uspjehe i darove kojima smo bili podareni uslijedilo je zajedničko blagovanje i uživanje u finim štruklama, mirisnim pecivima, svježem kruhu i ostalim slasticama koje su vrijedne ruke ispekle od dragocjenog, zlatnog zrna.
Pravilnik o kucnom redu OS Breznicki Hum- 2018..PDF
KRITERIJI ZA OCJENU VLADANJA.pdf
Vrednovanje nastave na daljinu predmetna nastava.pdf
KRITERIJI VREDNOVANJA TIJEKOM NASTAVE NA DALJINU, RAZREDNA NASTAVA.pdf
RADNO VRIJEME (1).docx
Odluka-o-pocetku-i-zavrsetku-nastavne-godine-broju-radnih-dana-i-trajanju-odmora-uc-osno-i-sred-sk-2023-2024.pdf
Kriteriji vrednovanja - RN.pdf
Kriteriji vrednovanja - PN.pdf
RAZVOJNI PLAN 2023.-2024..docx
Edukativni portali | ![]() |
![]() |
Obrazovanje | ![]() |
> MZOS |
> AZOO |
> MATICA MZOS |
![]() |
Dnevni tisak | ![]() |
![]() |
Informatički časopisi | ![]() |
![]() |
Ostali časopisi | ![]() |
![]() |
« Rujan 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |