Dan voda obilježen projektnim danom
Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 29. 3. 2017.
Učenici nižih razreda naše škole zajedno sa svojim učiteljicama te gostima - učenicima nižih razreda iz OŠ Visoko te roniocima iz KPA "Drava" iz Varaždina - obilježili su Dan voda projektnim danom tijekom kojega su održane brojne zanimljive radionice na temu važnosti vode i zdrave prehrane.
Povodom Svjetskog dana voda te u sklopu realizacije EU projekta „Mi jedemo dogovorno“ učenici i učitelji OŠ Breznički Hum organizirali su 23. ožujka. 2017. godine projektni dan na temu zdrave i odgovorne prehrane.
Ciljevi projektnog dana bili su osvijestiti učenike koliko izbor hrane koju konzumiramo pozitivno ili negativno utječe i na ljude i na planet te ih upoznati da je važno znati što jedemo i kako je naša hrana proizvedena. Također, cilj je bio istražiti koliko hrane bacamo, gdje bačena hrana i otpadci hrane završe, kao i saznati kako je naša hrana proizvedena i koji je njezin put do našeg stola.
Učenici i učitelji bili su podijeljeni u razredne radionice. Učenici prvog razreda svoju su radionicu nazvali Od zrna do pogače. Pogaču su umijesili uz pomoć svoje učiteljice Ljiljane Pernar, koja je im je objašnjavala svaki korak i opisivala sve sastojke pogače, te pedagoginje Anite Ivančan Božurić koja je prezentacijom i prigodnim radnim materijalom objasnila put nastanka kruha, kolača ili, u našem slučaju, pogače od zrna. Učenici su od kuće donijeli domaći pekmez koji je bio ukusan namaz za pogaču.
Učiteljica Olga Slunjski i njezin drugi razred ugostili su ronioce iz KPA „Drava“ iz Varaždina od kojih su saznali brojne korisne informacije o roniocima i njihovoj opremi te njihovoj ulozi u čišćenju i očuvanju podvodnog svijeta. Gosti su svoja znanja i iskustva prezentirali i ostalim znatiželjnim učenicima, tako da su pitanja prštala sa svih strana.
Učenici trećeg razreda i njihova učiteljica Petra Kuzmić osmislili su radionicu „Smoothie i namazi“, napisali knjižicu s receptima i po njima izradili ukusne napitke koje su poslužili uz namaze. Cilj radionice bio je, uz degustaciju, uočiti i naučiti razliku između lokalnog i sezonskog voća i povrća, te organski uzgojenog voća i povrća naspram kemijski tretiranog.
Učenici četvrtog razreda i učiteljica Barica Mlinarek svoju su radionicu posvetili izradi voćne salate i kompostiranju. Uz pomoć gostiju iz OŠ Visoko pripremili su ukusnu voćnu salatu te plakat i izlaganje o kompostiranju.
Nakon odrađenih radionica učenici su u holu škole zanimljivo izložili rezultate svojega rada u obliku prezentacija, plakata i zdravih poslastica, nakon čega je uslijedila željno iščekivana degustacija. Svi su sa zadovoljsvom kušali namaze, pogače s domaćim pekmezom, smoothije i, za desert, voćnu salatu.
Naša škola ima status Međunarodne Eko-škole te ulaskom u nove projekte i dalje nastojimo redovito provoditi akcije zbrinjavanja otpada, uređivati školski okoliš te racionalno koristiti energiju i vodu, sve kako bismo kod učenika i roditelja pobudili svijest da brigom za prirodu i njezine resurse pazimo na nas same i naše buduće generacije.
Pravilnik o kucnom redu OS Breznicki Hum- 2018..PDF
KRITERIJI ZA OCJENU VLADANJA.pdf
Vrednovanje nastave na daljinu predmetna nastava.pdf
KRITERIJI VREDNOVANJA TIJEKOM NASTAVE NA DALJINU, RAZREDNA NASTAVA.pdf
RADNO VRIJEME (1).docx
Odluka-o-pocetku-i-zavrsetku-nastavne-godine-broju-radnih-dana-i-trajanju-odmora-uc-osno-i-sred-sk-2023-2024.pdf
Kriteriji vrednovanja - RN.pdf
Kriteriji vrednovanja - PN.pdf
RAZVOJNI PLAN 2023.-2024..docx
Edukativni portali |
Obrazovanje |
> MZOS |
> AZOO |
> MATICA MZOS |
Dnevni tisak |
Informatički časopisi |
Ostali časopisi |
« Rujan 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |