Zdravlje i hrana
Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 2. 5. 2018.
U sklopu projekta "Školska shema 2017./2018.", koji je objedinio projekte "Shema školskog voća i povrća" i "Program mlijeka u školama", u našoj su školi 18. travnja 2018. godine održana prigodna edukativna predavanja za učenike razredne i predmetne nastave. Predavanja je organizirala i provela Poljoprivredna savjetodavna služba Varaždinske županije.
Cilj projekta Školska shema je oblikovanje pravilnih prehrambenih navika djece te, u skladu s time, ograničavanje unosa hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli kako bi se spriječila debljina i bolesti uzrokovane neadekvatnom prehranom te školskoj djeci omogućila konzumacija dodatnog obroka svježeg voća ili povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda. Tako su učenici razredne nastave slušali predavanje na temu „Što je mlijeko i kako se proizvodi“, dok su učenici predmetne nastave slušali predavanje na temu „Ekološki i integrirano uzgojeno voće i povrće”. Predavanja su bila interaktivna te su učenicima na zanimljiv način ukazala na važnost pravilne prehrane i svakodnevnog konzumiranja optimalnih količina voća, povrća i mlijeka. Također, učenici su se mogli informirati o ekološkoj i integriranoj proizvodnji voća, kao i o vrstama voća koje su najzastupljenije u našem kraju. Učenici nižih razreda naučili su da je mlijeko važna prirodna hrana, kao i proizvodi koji se od mlijeka dobivaju.
Za normalan rast i razvoj djece i mladeži od iznimne je važnosti pravilna prehrana, koja se treba temeljiti na raznolikosti, uravnoteženosti i umjerenosti. Ista utječe na tjelesne i mentalne sposobnosti svakog pojedinca, očuvanje zdravlja te povećanje otpornosti organizma prema bolestima. Jedan od temeljnih principa pravilne prehrane je svakodnevna konzumacija voća i povrća, a prema preporukama Svjetske zdravstvene organizacije dnevno bi trebalo konzumirati pet ili više porcija voća i povrća (minimalno 400 grama).
Pravilnik o kucnom redu OS Breznicki Hum- 2018..PDF
KRITERIJI ZA OCJENU VLADANJA.pdf
Vrednovanje nastave na daljinu predmetna nastava.pdf
KRITERIJI VREDNOVANJA TIJEKOM NASTAVE NA DALJINU, RAZREDNA NASTAVA.pdf
RADNO VRIJEME (1).docx
Odluka-o-pocetku-i-zavrsetku-nastavne-godine-broju-radnih-dana-i-trajanju-odmora-uc-osno-i-sred-sk-2023-2024.pdf
Kriteriji vrednovanja - RN.pdf
Kriteriji vrednovanja - PN.pdf
RAZVOJNI PLAN 2023.-2024..docx
Edukativni portali |
Obrazovanje |
> MZOS |
> AZOO |
> MATICA MZOS |
Dnevni tisak |
Informatički časopisi |
Ostali časopisi |
« Rujan 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |