Dragi posjetitelji,
na ovoj stranici možete redovito vidjeti što se nudi u našoj školskoj kuhinji.
Naše uvijek vesele kuharice
Lidija Makar
Snježana Bilanović
Valentina Burek Svetec
Karla Vrdoljak
brinu da nam trbuh bude pun, a lica nasmijana.
Budući da kuhinja i dalje nije opremljena u potpunosti, moguće su neke izmjene tijekom tjedna. Hvala na razumijevanju!
Uz navedeni tjedni jelovnik također vrijedi :
- Svakodnevno će na pultu biti ponuđeno voće.
- Svakodnevno će uz planirani napitak (npr. mlijeko) biti ponuđen drugi napitak (npr. jogurt ili sok) tako da učenik može izabrati.
- Uz sendvič će biti ponuđena dodatno i salata (ukoliko učenik želi).
KUPUS - Studeni: mjesec kupusa u našoj školskoj kuhinji
Autor: knjiznica bukovac, 8. 1. 2020.
U nastavku otvorite dokument i pročitajte zanimljivosti o kupusu...
Naša škola osigurava mliječne proizvode koje subvencionira Europska unija u okviru Europskog programa mlijeka u školama.
Više informacija o projektu možete pročitati na stranicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te na stranicama Ministarstva poljoprivrede, kao i u odluci Vlade o donošenju strategije o provedbi Programa.
"Zdravi odmor" projekt je koji provodi Podravka u suradnji sa školama diljem Hrvatske. Od ove školske godine i naša se škola priključila projektu.
Sve aktivnosti projekta "Zdravi odmor" koje se provode među učenicima osnovnih škola u Hrvatskoj vezane su za pripremu zdravih obroka u školama i pružanje korisnih informacija o pravilnoj prehrani. Time se potiče uspostavljanje pravilnih prehrambenih navika tijekom odrastanja koje će se trajno primjenjivati i u odrasloj dobi.
Više o projektu potražite na službenoj stranici, gdje možete pronaći niz korisnih informacija za školsku kuhinju i vjerujemo da će učitelji i roditelji pronaći korisne savjete koje će moći svakodnevno primijeniti i u svom domu.
Republika Hrvatska po principima Europske unije od 2013. godine provodi Shemu školskog voća kao mjeru koja bi trebala pridonijeti povećanju potrošnje voća i povrća kod djece u nižim razredima osnovne škole.
Osnovni ciljevi mjere su promoviranje i oblikovanje zdravih prehrambenih navika školske djece te podizanje razine svijesti o važnosti voća i povrća u pravilnoj prehrani.
U okviru Sheme školskog voća, voće i povrće nudi će se kao zaseban obrok neovisno od obroka u okviru školske prehrane, kontinuirano kroz cijelu školsku godinu.
OŠ Bukovac pridružila se Shemi i provodi je svaki utorak.
Dodatne informacije o projektu potražite na sljedećim poveznicama:
« Listopad 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
21 OS Bukovac Zagreb-GPP 2023-24..pdf
21 OS Bukovac Zagreb Kurikulum 2023-24.pdf