preskoči na sadržaj

Osnovna škola Juršići

Login
Društvene mreže

Jelovnik

JELOVNIK

VOZNI RED

VOZNI RED
ŠKOLSKOG AUTOBUSA

(2023./2024.)

Kalendar
« Siječanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 2. 2010.

Ukupno: 246111
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE
Autor: Administrator , 9. 11. 2012.

18. listopada 2012. u našoj školi obilježili smo Dane zahvalnosti za plodove zemlje kroz integrirani nastavni dan. Učenici predmetne nastave sudjelovali su u radu različitih radionica.

U radionici hrvatskog jezika stvarali su pecivnu priču, uz učitelja matematike izrađivala se statistika i izračunavao udio pojedinih sastojaka u kruhu. U radionici biologije i geografije proučavale su se žitarice i jestivo samoniklo bilje, a proces izrade kruha proučavao se u radionici tehničke kulture. Na radionici iz informatike tražili su se najprimamljiviji recepti izrade slanih i slatkih peciva.

Učenici nižih razreda mijesili su i pekli peciva. Sudjelovali su u kvizu o jesenskim plodovima i hrani. Zatim su se grupno natjecali u slaganju puzzla s motivima hrane i u slaganju mudrih izreka o kruhu.

Postavljena je izložba jesenskih plodova i peciva u školskom hodniku. Učenici nižih razreda i članovi dramske grupe izveli su program koji se sastojao od recitacija, pjesama i igrokaza.

Kolače i peciva koje su ispekli učenici i njihovi roditelji blagoslovio je župnik velečasni Rikardo Lekaj, a zatim smo svi zajedno blagovali .

Potom smo posjetili obitelj Lukin u obližnjem selu Klarići. Tu su učenici imali priliku vidjeti kako se mijesi domaći kruh i loži krušna peć. Baka Lukin pokazala nam je kako se uklanja žar i  polažu oblikovane štruce kruha u peć. Dok se kruh pekao učenici su sudjelovali u raznim sportskim aktivnostima. Igrali su nogomet, košarku, odbojku i ljuljali se na ljuljački i užetu.

Topao kruh iz krušne peći kušali su svi uz domaću marmeladu od smokava, trešanja, marelica, ribiza, bijele šljive i armulina. U ugodnom druženju i uz topao domaći čaj od šipka nastavni dan je prebrzo završio. Oprostili smo se od velikodušnih domaćina uz obećanje da ćemo ovakvo druženje ponoviti i sljedeće godine.




Izvor: Suzana Šegota


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju