Projekt - Štrukljada
Povodom dana kruha i dana jabuka u mjesecu zahvalnosti za plodove zemlje imali smo projekt miješenja štrukla od jabuka.
Učenici su donijeli potrebne namirnice i pribor i radovi su mogli početi.
Najprije smo zamiijesili tijesto i ostavili ga da se odmori kako bi se lakše što tanje razvuklo.
Zatim smo ogulili i naribali jabuke.
Na satu vjeronauka učiteljica Marina Habazin s učenicima je obradila temu dana zahvalnosti za plodove zemlje i nastanka kruha.
Za vrijeme gableca zajednički smo se prisjetili svih siromašnih u svijetu i razgovarali o važnosti čuvanja i dijeljenja hrane.
Nakon toga smo se poslikali sa svim slasticama koje su nam pripremili i poslali roditelji i bacili se na uzivanje u njima.
Kad smo se najeli nastavili smo s poslom oko štrukla:
Razvaljali smo i razvukli tijesto:
Posipali ga jabukama,
šećerom i cimetom,
zarolali i stavili u
nauljene protvanje.
Gotove štrukle mame su odnijele kući i ispekle te sutradan donijele za gablec.
Na kraju dana proglasili smo NAJKUHARA, Kristijana Tunića, učenika 1. razreda koji je najbolje savladao razvlačenje tijesta bez pucanja.
Uživali smo u slasnim štruklima koje smo sami pripremili.
UDŽBENICI I DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI 2024./2025. - MATIČNA ŠKOLA (NIŽI RAZREDI)
ORGANIZACIJA RADA ZA VRIJEME PANDEMIJE COVID-19
Kratke upute za roditelje, učitelje i učenike
Organizacija rada u školskoj godini 2021./2022. u uvjetima povezanima s bolesti covid – 19
« Listopad 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |