« Srpanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
Tjedan školskog doručka na nastavi Prirode 5.razreda
Tjedna školskog doručka obilježili su učenici petih razreda na nastavi Prirode.
Cilj je bio kroz svakodnevnu priču i učenička iskustva približiti učenicima povrće kao neizostavnu namirnicu na jelovniku. Učenici su na nastavu donijeli omiljenu povrnu namirnicu o kojoj su kod kuće proveli malo istraživanje. Da brokula obiluje vitaminom C, mineralima, kalijem i magnezijem, te folnom kiselinom koja ima važnu ulogu u obnavljanju stanica i prevenciji od raka te da je rajčica botanički voće iako je konzumiramo kao povrtnu namirnicu, učenici su učili jedni od drugih. Razvrstavajući povrće kroz spektar duginih boja te obućeni u boje svoje omiljene povrtne namirnice, učenju je pridalo posebnu notu.
Ciljevi ovog projekta su:
•upoznati učenike s nastajanjem kruha
•ukazati na važnost zdrave prehrane i prednosti ekološke poljoprivrede
•širenje znanstveno-popularne misli u smislu proširivanja opće biološke (prirodoslovne) kulture s naglaskom na biološku raznolikost i održivi razvoj uvažavajući evolucijska i etička načela