preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Srpanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilica


Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 6. 2010.

Ukupno: 1244317
Danas: 109
Aktivnosti

Intervju sa školskom kuharicom Brankom Vranić

Intervju sa školskom kuharicom

Tko priprema mliječni obrok, kuha ručak, priprema užinu za najmlađe?

Je li zahtjevno kuhati svaki dan velik broj obroka, zanimalo je učenice 5. razreda, članice Bio grupe. Osmislile su pitanja te provele intervju s našom školskom kuharicom povodom obilježavanja Tjedna školskog doručka.

Slijedi intervju u cijelosti…


Dobar dan!

Kako se zovete?  Zovem se Branka Vranić.

Kada ste počeli raditi u ovoj školi? U ovoj školi sam počela raditi prije 21 godinu.

Kako je to svaki dan pripremati veliki broj obroka?

 Ponekad zahtjevno, izazovno, ali i lijepo.

Koliko vam je najviše vremena trebalo za pripremu školskog obroka i koji je to obrok?

Najviše vremena zahtjeva priprema mliječnih obroka npr. mliječni namaz, pekmez i maslac na kruhu tj. jela koja uključuju mazanje namirnica na kruh.

Koje je vaše omiljeno jelo?

Sve volim, ali najviše variva.

Za koje biste jelo rekli da je najzdravije?

Najzdravija su jela od povrća.

Najčudnije jelo koje ste probali je…  rižoto s lignjama.

Koje začine najčešće koristite pri kuhanju?

Sol, papar, vegeta, crvena mljevena paprika i začinsko bilje.

Volite li vi svoj posao?

 Da, volim.

Da niste kuharica bili bi…  degustatorica ili slastičarka.

Koga biste izdvoji kao uzor?

Moj uzor u kuhanju je gospodin Tomislav Špiček jer ga smatram vrsnim kuharom tradicionalnih jela koja, uostalom, pripremam i ja.



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ljiljana Benčec Miklečić Jelena Samac   datum: 19. 10. 2021.

 

Ciljevi ovog projekta su:

upoznati učenike s nastajanjem kruha

•približiti im blagovanje kruha i narodne običaje
 
poučiti mlade o kruhu kao izrazu životne i duhovne snage
 
•kvalitetno obrazovati i stvarati nove kulture učenja koja omogućuju dugoročnu izgradnju predmetnih, osobnih i socijalnih kompetencija usmjeravanjem procesa učenja na učenika i njegove interese, samostalan rad i preuzimanje inicijative
 
•upoznati mlade sa žetvenim i ostalim običajima
 

ukazati na važnost zdrave prehrane i prednosti ekološke poljoprivrede

•širenje znanstveno-popularne misli u smislu proširivanja opće biološke (prirodoslovne) kulture s naglaskom na biološku raznolikost i održivi razvoj uvažavajući evolucijska i etička načela

•poboljšanje obrazovnih ishoda i razina postignuća
 
•razvoj složenih vještina i kreativnosti
 
•razvoj kulture rada i učenja s pogreškama
 
razvoj emocionalnog odnosa učenik – priroda
 
razvoj empatije prema problemu gladi u svijetu 
 
Aktivnosti:
  1. Blagoslov kruha i plodova zemlje
  2. Darivanje kruha - simbol obnove i blagostanja
  3. Izložba plodova užeg zavičaja
  4. Izvođenje prigodnih pjesama
  5. Likovni radovi
  6. Literarni radovi
  7. Predstavljanje zavičajne kuhinje
  8. Pripremanje i pečenje  različitih vrsta kruha  i krušnih proizvoda
  9. Uređivanje izložbenog prostora
  10. Prikaz svih aktivnosti učenika roditeljima i uzvanicima
  11. Zajedničko blagovanje kruha i plodova zemlje
  12. Vrjednovanje projekta
  13. Izrada radnog priručnika Dan kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje
Mentalno zdravlje grada Zagreba


 


Logo škole


 


Jelovnik

Školski liječnik


Školska liječnica:

dr. Ljiljana Josipović.

Ordinacija se nalazi na adresi Aleja Lipa 1H, tel: 01/2917-711.

Radno vrijeme:

  • parni datumi - prijepodne,
  • neparni datumi - poslijepodne. 

Arhiva dokumenata




preskoči na navigaciju