« Srpanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
Intervju sa školskom kuharicom Brankom Vranić
Intervju sa školskom kuharicom
Tko priprema mliječni obrok, kuha ručak, priprema užinu za najmlađe?
Je li zahtjevno kuhati svaki dan velik broj obroka, zanimalo je učenice 5. razreda, članice Bio grupe. Osmislile su pitanja te provele intervju s našom školskom kuharicom povodom obilježavanja Tjedna školskog doručka.
Slijedi intervju u cijelosti…
Dobar dan!
Kako se zovete? Zovem se Branka Vranić.
Kada ste počeli raditi u ovoj školi? U ovoj školi sam počela raditi prije 21 godinu.
Kako je to svaki dan pripremati veliki broj obroka?
Ponekad zahtjevno, izazovno, ali i lijepo.
Koliko vam je najviše vremena trebalo za pripremu školskog obroka i koji je to obrok?
Najviše vremena zahtjeva priprema mliječnih obroka npr. mliječni namaz, pekmez i maslac na kruhu tj. jela koja uključuju mazanje namirnica na kruh.
Koje je vaše omiljeno jelo?
Sve volim, ali najviše variva.
Za koje biste jelo rekli da je najzdravije?
Najzdravija su jela od povrća.
Najčudnije jelo koje ste probali je… rižoto s lignjama.
Koje začine najčešće koristite pri kuhanju?
Sol, papar, vegeta, crvena mljevena paprika i začinsko bilje.
Volite li vi svoj posao?
Da, volim.
Da niste kuharica bili bi… degustatorica ili slastičarka.
Koga biste izdvoji kao uzor?
Moj uzor u kuhanju je gospodin Tomislav Špiček jer ga smatram vrsnim kuharom tradicionalnih jela koja, uostalom, pripremam i ja.
Ciljevi ovog projekta su:
•upoznati učenike s nastajanjem kruha
•ukazati na važnost zdrave prehrane i prednosti ekološke poljoprivrede
•širenje znanstveno-popularne misli u smislu proširivanja opće biološke (prirodoslovne) kulture s naglaskom na biološku raznolikost i održivi razvoj uvažavajući evolucijska i etička načela