preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Srpanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilica


Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 6. 2010.

Ukupno: 1244317
Danas: 109
Aktivnosti

Školski jelovnik

Dodatna nastava iz biologije sudjeluje u osmišljavanje zdravijeg jelovnika primjerenog školskoj dobi učenika vodeći se principom raznoliko, šareno, umjereno prema smjernicama HZJZ.
U prosincu potičemo i razvoj ostalih prirodoznanstvenih kompetencija.....upisivanje podataka u tablicu, iščitavanje podataka prema kriteriju dan u tjednu, obrok u danu, zastupljenost povrća po bojama, kombinacija hranjivih tvari, kemijski simboli za zastupljene elemente....i još puno toga.
Kuharice napominju da je moguća i izmjena, a ravnateljica podržava ovakav oblik podizanja razine obrazovnog okruženja u školskoj blagovaonica.
Radimo i dalje ....nova iznenađenja u siječnju.!
 
Za Dodatnu nastavu iz biologije, 
Marina Petrin Horvatić, prof.



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ljiljana Benčec Miklečić   datum: 16. 12. 2021.

 

Ciljevi ovog projekta su:

upoznati učenike s nastajanjem kruha

•približiti im blagovanje kruha i narodne običaje
 
poučiti mlade o kruhu kao izrazu životne i duhovne snage
 
•kvalitetno obrazovati i stvarati nove kulture učenja koja omogućuju dugoročnu izgradnju predmetnih, osobnih i socijalnih kompetencija usmjeravanjem procesa učenja na učenika i njegove interese, samostalan rad i preuzimanje inicijative
 
•upoznati mlade sa žetvenim i ostalim običajima
 

ukazati na važnost zdrave prehrane i prednosti ekološke poljoprivrede

•širenje znanstveno-popularne misli u smislu proširivanja opće biološke (prirodoslovne) kulture s naglaskom na biološku raznolikost i održivi razvoj uvažavajući evolucijska i etička načela

•poboljšanje obrazovnih ishoda i razina postignuća
 
•razvoj složenih vještina i kreativnosti
 
•razvoj kulture rada i učenja s pogreškama
 
razvoj emocionalnog odnosa učenik – priroda
 
razvoj empatije prema problemu gladi u svijetu 
 
Aktivnosti:
  1. Blagoslov kruha i plodova zemlje
  2. Darivanje kruha - simbol obnove i blagostanja
  3. Izložba plodova užeg zavičaja
  4. Izvođenje prigodnih pjesama
  5. Likovni radovi
  6. Literarni radovi
  7. Predstavljanje zavičajne kuhinje
  8. Pripremanje i pečenje  različitih vrsta kruha  i krušnih proizvoda
  9. Uređivanje izložbenog prostora
  10. Prikaz svih aktivnosti učenika roditeljima i uzvanicima
  11. Zajedničko blagovanje kruha i plodova zemlje
  12. Vrjednovanje projekta
  13. Izrada radnog priručnika Dan kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje
Mentalno zdravlje grada Zagreba


 


Logo škole


 


Jelovnik

Školski liječnik


Školska liječnica:

dr. Ljiljana Josipović.

Ordinacija se nalazi na adresi Aleja Lipa 1H, tel: 01/2917-711.

Radno vrijeme:

  • parni datumi - prijepodne,
  • neparni datumi - poslijepodne. 

Arhiva dokumenata




preskoči na navigaciju