preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Srpanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilica


Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 6. 2010.

Ukupno: 1244317
Danas: 109
Aktivnosti

Dan kruha i Dan zahvalnosti za plodove zemlje 2022.

U srijedu, 12. listopada 2022., kratkom priredbom obilježili smo u holu naše škole Dan zahvalnosti za plodove zemlje, Dan kruha, Svjetski dan hrane i nacionalni Tjedan školskog doručka.

Uoči Svjetskog dana hrane Hrvatski zavod za javno zdravstvo u sklopu projekta Živjeti zdravo, u razdoblju od 10. do 14. listopada, obilježava treći nacionalni Tjedan školskog doručka s ciljem podizanja svjesnosti o važnosti nutritivno bogatog doručka za svako školsko dijete. I naša škola putem uzbudljivih i zabavnih aktivnosti podsjeća na važnost očuvanja zdravlja i stvaranja pravilnih prehrambenih navika od rane dobi.

Priredba je bila i edukativna i zabavna, a učenici su mogli pokazati svoje zavidne istraživačke i prezentacijske vještine.


Učenici iz dodatne nastave biologije u obliku prezentacije pokazali su nam rezultate istraživanja "UKLANJA LI OZONIZIRANA VODA VIŠE PESTICIDA I NEČISTOĆA OD OBIČNE VODE?"

Koristeći se u pokusu plamenikom, jabukama, ozonizatorom, kapaljkama i mikroskopom, pokazali su da je čišća kora nakon pranja ozoniziranom vodom.

Prezentacijom su prikazali i koja je hrana najbolja za mozak. 

Na kraju su proveli i kviz da provjere jesu li učenici nešto iz njihove prezentacije naučili.


Matija iz 2. razreda na trenutak je postao PRAVI PEKAR, a kako se snašao u toj važnoj ulozi otkrio nam je recitacijom.

Pljesak potvrđuje da se dobro snašao.


Učenice 6. razreda iz BIO grupe prezentirale su nam rezultate svog istraživanja. Proučavale su koliko hrane koju pripremimo u našoj školi zapravo ne pojedemo i koja su to jela.

Pretpostavka im je bila da učenici nižih razreda bacaju više hrane od učenika viših razreda, a zaključak im je, nakon četverodnevnog istraživanja, potvrdio pretpostavku.


Tia, učenica 5. razreda, krasnoslovila je pjesmu zahvalnosti Bogu za darove zemlje.


Učenice osmog razreda, Ana i Petra, govorile su o osnovama zdrave prehrane sportaša.


Fra Stipo blagoslovio je kruh i kolače.


I cijeli školski prostor već je neko vrijeme bio ukrašen prigodnim motivima i porukama. 

Cijela priredba, koju su suvereno vodile učenice 8. razreda Mia i Dora, protekla je u poticajnom ozračju. Učenici su s pljeskom pozdravili i podržali sve koji su sudjelovali u ovoj manifestaciji. 

 

 



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Krešimir Petrak   datum: 14. 10. 2022.

 

Ciljevi ovog projekta su:

upoznati učenike s nastajanjem kruha

•približiti im blagovanje kruha i narodne običaje
 
poučiti mlade o kruhu kao izrazu životne i duhovne snage
 
•kvalitetno obrazovati i stvarati nove kulture učenja koja omogućuju dugoročnu izgradnju predmetnih, osobnih i socijalnih kompetencija usmjeravanjem procesa učenja na učenika i njegove interese, samostalan rad i preuzimanje inicijative
 
•upoznati mlade sa žetvenim i ostalim običajima
 

ukazati na važnost zdrave prehrane i prednosti ekološke poljoprivrede

•širenje znanstveno-popularne misli u smislu proširivanja opće biološke (prirodoslovne) kulture s naglaskom na biološku raznolikost i održivi razvoj uvažavajući evolucijska i etička načela

•poboljšanje obrazovnih ishoda i razina postignuća
 
•razvoj složenih vještina i kreativnosti
 
•razvoj kulture rada i učenja s pogreškama
 
razvoj emocionalnog odnosa učenik – priroda
 
razvoj empatije prema problemu gladi u svijetu 
 
Aktivnosti:
  1. Blagoslov kruha i plodova zemlje
  2. Darivanje kruha - simbol obnove i blagostanja
  3. Izložba plodova užeg zavičaja
  4. Izvođenje prigodnih pjesama
  5. Likovni radovi
  6. Literarni radovi
  7. Predstavljanje zavičajne kuhinje
  8. Pripremanje i pečenje  različitih vrsta kruha  i krušnih proizvoda
  9. Uređivanje izložbenog prostora
  10. Prikaz svih aktivnosti učenika roditeljima i uzvanicima
  11. Zajedničko blagovanje kruha i plodova zemlje
  12. Vrjednovanje projekta
  13. Izrada radnog priručnika Dan kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje
Mentalno zdravlje grada Zagreba


 


Logo škole


 


Jelovnik

Školski liječnik


Školska liječnica:

dr. Ljiljana Josipović.

Ordinacija se nalazi na adresi Aleja Lipa 1H, tel: 01/2917-711.

Radno vrijeme:

  • parni datumi - prijepodne,
  • neparni datumi - poslijepodne. 

Arhiva dokumenata




preskoči na navigaciju