preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Srpanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilica


Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 6. 2010.

Ukupno: 1244317
Danas: 109
Aktivnosti

Obilježili smo Da kruha, dane zahvalnosti za plodove zemlje

U utorak, 2. listopada 2012. obilježili smo Dan kruha – dane zahvalnosti za plodove zemlje.

Već tradicionalno u listopadu svake školske godine, svečanostima Dana kruha, otvorenog i radosnog srca uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvalili smo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni.


Ovim projektom aktivno smo se uključili u obilježavanje Dječjeg tjedna, čiji je cilj promocija dječjeg stvaralaštva. 

Učenici su uz pomoć učitelja razrede i predmetne nastave proveli niz aktvnosti. Plodove našeg rada predstavili smo na kratkoj priredbi u predvorju škole.

Jedan od najvažnijih ciljeva ovog projekta je kvalitetno obrazovanje i stvaranje nove kulture učenja koja omogućuje dugoročnu izgradnju predmetnih, osobnih i  socijalnih kompetencija usmjeravanjem procesa učenja na učenika i njegove interese, samostalan rad i preuzimanje inicijative. 

Vrijednost ovog projekta očituje se i u profesionalnoj i osobnoj nadogradnji i razvoju učitelja i ostalih sudionika projekta te podizanju kvalitete rada i cjeloživotnog učenja.

Ovakvim načinom rada na projektu poboljšava se i suradnja s lokalnom zajednicom.

Odrasli su odgovorni za stvaranje prostora i vremena za suradnju. To pomaže mladima koji se ne snalaze baš lako  pronaći mjesto u socijalnom okruženju i pozitivno se razviti kao osobe.1

 


1Božin, S. (i dr.), Svatko uči na svoj način, Agencija za odgoj i obrazovanje, Zagreb, 2011.

 



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marina Petrin Horvatić Bojana Trivanović   datum: 18. 10. 2012.

 

Ciljevi ovog projekta su:

upoznati učenike s nastajanjem kruha

•približiti im blagovanje kruha i narodne običaje
 
poučiti mlade o kruhu kao izrazu životne i duhovne snage
 
•kvalitetno obrazovati i stvarati nove kulture učenja koja omogućuju dugoročnu izgradnju predmetnih, osobnih i socijalnih kompetencija usmjeravanjem procesa učenja na učenika i njegove interese, samostalan rad i preuzimanje inicijative
 
•upoznati mlade sa žetvenim i ostalim običajima
 

ukazati na važnost zdrave prehrane i prednosti ekološke poljoprivrede

•širenje znanstveno-popularne misli u smislu proširivanja opće biološke (prirodoslovne) kulture s naglaskom na biološku raznolikost i održivi razvoj uvažavajući evolucijska i etička načela

•poboljšanje obrazovnih ishoda i razina postignuća
 
•razvoj složenih vještina i kreativnosti
 
•razvoj kulture rada i učenja s pogreškama
 
razvoj emocionalnog odnosa učenik – priroda
 
razvoj empatije prema problemu gladi u svijetu 
 
Aktivnosti:
  1. Blagoslov kruha i plodova zemlje
  2. Darivanje kruha - simbol obnove i blagostanja
  3. Izložba plodova užeg zavičaja
  4. Izvođenje prigodnih pjesama
  5. Likovni radovi
  6. Literarni radovi
  7. Predstavljanje zavičajne kuhinje
  8. Pripremanje i pečenje  različitih vrsta kruha  i krušnih proizvoda
  9. Uređivanje izložbenog prostora
  10. Prikaz svih aktivnosti učenika roditeljima i uzvanicima
  11. Zajedničko blagovanje kruha i plodova zemlje
  12. Vrjednovanje projekta
  13. Izrada radnog priručnika Dan kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje
Mentalno zdravlje grada Zagreba


 


Logo škole


 


Jelovnik

Školski liječnik


Školska liječnica:

dr. Ljiljana Josipović.

Ordinacija se nalazi na adresi Aleja Lipa 1H, tel: 01/2917-711.

Radno vrijeme:

  • parni datumi - prijepodne,
  • neparni datumi - poslijepodne. 

Arhiva dokumenata




preskoči na navigaciju