« Srpanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
Obilježili smo Da kruha, dane zahvalnosti za plodove zemlje
U utorak, 2. listopada 2012. obilježili smo Dan kruha – dane zahvalnosti za plodove zemlje.
Već tradicionalno u listopadu svake školske godine, svečanostima Dana kruha, otvorenog i radosnog srca uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvalili smo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni.
Ovim projektom aktivno smo se uključili u obilježavanje Dječjeg tjedna, čiji je cilj promocija dječjeg stvaralaštva.
Učenici su uz pomoć učitelja razrede i predmetne nastave proveli niz aktvnosti. Plodove našeg rada predstavili smo na kratkoj priredbi u predvorju škole.
Jedan od najvažnijih ciljeva ovog projekta je kvalitetno obrazovanje i stvaranje nove kulture učenja koja omogućuje dugoročnu izgradnju predmetnih, osobnih i socijalnih kompetencija usmjeravanjem procesa učenja na učenika i njegove interese, samostalan rad i preuzimanje inicijative.
Vrijednost ovog projekta očituje se i u profesionalnoj i osobnoj nadogradnji i razvoju učitelja i ostalih sudionika projekta te podizanju kvalitete rada i cjeloživotnog učenja.
Ovakvim načinom rada na projektu poboljšava se i suradnja s lokalnom zajednicom.
Odrasli su odgovorni za stvaranje prostora i vremena za suradnju. To pomaže mladima koji se ne snalaze baš lako pronaći mjesto u socijalnom okruženju i pozitivno se razviti kao osobe.1
1Božin, S. (i dr.), Svatko uči na svoj način, Agencija za odgoj i obrazovanje, Zagreb, 2011.
Ciljevi ovog projekta su:
•upoznati učenike s nastajanjem kruha
•ukazati na važnost zdrave prehrane i prednosti ekološke poljoprivrede
•širenje znanstveno-popularne misli u smislu proširivanja opće biološke (prirodoslovne) kulture s naglaskom na biološku raznolikost i održivi razvoj uvažavajući evolucijska i etička načela