"Pitaj? Ne skitaj!" je online savjetovalište NZZJZ-a gdje učenici mogu postavljati pitanja na koja će im odgovor dati stručnjaci za mentalno zdravlje.
« Rujan 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Tijekom listopada učenici 6. razreda koji sudjeluje u Izvannastavnoj aktivnosti iz Talijanskog jezika odabrali su jedan talijanski recept koji ima sličnosti s hrvatskim receptom, odnosno napravili su pohane jabuke. Učenici su vodili računa da taj obrok, tj. desert bude zdravstveno prihvatljiv. Iz tog razloga su odabrali jabuke i brašno od riže koje mogu konzumirati osobe osjetljive na gluten. Učenici, u izradi ovog zdravog deserta, čitaju, pišu i govore sljedeće pojmove:
Sastojke za recept na talijanskom: rižino brašno, jaja, jabuke, šećer, ulje, mlijeko
Glagole koji se koriste u pripremi jela na talijanskom: oprati, pripremiti, oguliti, staviti, dodati, uliti, pržiti, posuti.
Kuhinjski pribor: zdjela, tanjur, žlica, šupljikava žlica, upijajući papir.
Učenici izrađuju desert i degustiraju ga. Zadovoljni su zbog novog iskustva i pripreme zdravog obroka.
Pripremila: Anet Plenković Račić, prof. talijanskog jezika