preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vjekoslav Parać Solin

Login

Ispis potvrda
Pitaj? Ne skitaj!


"Pitaj? Ne skitaj!" je online savjetovalište NZZJZ-a gdje učenici mogu postavljati pitanja na koja će im odgovor dati stručnjaci za mentalno zdravlje. 

Sigurna mreža - Kviz

Online nastava

Arhiva - online nastava

eTwinning

EU - Kutak za učenje

 

Hrabri telefon

Sponzori i donatori

Školski projekti

Čuvari baštine

Tiramoli malih Solinjana

SHE projekt

Salonapolis

COVID-19

Istražili smo...

Pitaj ravnatelja

Za roditelje

Brošura

Priloženi dokumenti:
Vatrogasci-edukativna brosura.pdf

Kalendar
« Rujan 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 10. 2012.

Ukupno: 450061
Ovaj mjesec: 7296
Ovaj tjedan: 1033
Danas: 90
Vijesti i obavijesti - školska godina 2024./2025.
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
16. listopada 2013. - Dan kruha i zahvalnosti za plodove Zemlje
Autor: Đuro Baloević, 29. 10. 2013.

Dan kruha, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha  provodimo i kao zahvalu Bogu na svim plodovima, radostima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni.

U školskim atriju postavljena  je izložba plodova zemlje užeg zavičaja, kruha i krušnih proizvoda, različitog sjemenja, te starih alata koji su se koristili ili se još koriste u obradi zemlje i pripremi kruha. Učenici su posjetili  Gašpinu mlinicu  i tvrtku  „Svaguša“ s ciljem upoznavanja plodova zemlje i s nastajanjem kruha i drugih sličnih proizvoda (od zrna do kruha).


Obilježavanje Dana kruha pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti  Hrvatske, podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izgrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa djeteta–učenika i prirode.

U školskim atriju postavljena  je izložba plodova zemlje užeg zavičaja, kruha i krušnih proizvoda, različitog sjemenja, te starih alata koji su se koristili ili se još koriste u obradi zemlje i pripremi kruha.

Učenici i roditelji istinski su se potrudili i ponudili bogatu i raznovrsnu ponudu kruha,kolača i drugih proizvoda, na zadovoljstvo svih onih koji su ih kupovali uz skromnu novčanu naknadu koja ima humanitarni karakter. 

Osim izložbe i blagovanja, učenici su posjetili  Gašpinu mlinicu  i tvrtku  „Svaguša“ s ciljem upoznavanja plodova zemlje i s nastajanjem kruha i drugih sličnih proizvoda (od zrna do kruha).

Svečanost  Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha  provodimo i kao zahvalu Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju