"Pitaj? Ne skitaj!" je online savjetovalište NZZJZ-a gdje učenici mogu postavljati pitanja na koja će im odgovor dati stručnjaci za mentalno zdravlje.
« Rujan 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Ove godine učenici 7.d. razreda obilježili su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje na satu Kemije na malo drugačiji način. Učenici su se podijelili u grupe te su imali zadatak istražiti kemijski sastav različitih vrsta brašna kao što je kokosovo, kukuruzno, raženo i laneno te ga usporediti sa sastavom bijelog brašna. Cilj istraživanja je bio uočiti energetske vrijednosti brašna, udio ugljikohidrata, bjelančevina, soli, zasićenih masnih kiselina i vlakana kao glavnih kemijskih spojeva koje je potrebno unositi putem hrane pazeći na pravilo hranidbene piramide. Crtanjem usporednih grafičkih prikaza učenici su prezentirali svoje zaključke i razvijali svoje prirodoznanstvene kompetencije.
Pripremila: Žana Milat, prof.