Radionice „Akademije mladih kuhara“ u okviru Projekta Cook Incubator Baranja
Jedna od aktivnosti u projektu Cook Incubator Baranja pod nazivom „Akademija mladih kuhara“ se održala u prostorijama Druge srednje škole Beli Manastir 25. travnja 2023. u organizaciji mentorice Melite Todorović. Akademiju je predvodio mladi profesor kuharstva Hrvoje Šimunović tako što je za radionicu kuharstva pripremio namirnice za pripremanje zdravih obroka, kao i gotove salate od povrća, ribe i mesa.
Salate od različitog povrća, ribe i piletine su predstavljaju zdrav obrok jer su bogate hranjivim tvarima, a istovremeno su niskokalorične i pune vlakana. Osim toga, salate su jednostavne za pripremu i mogu se prilagoditi različitim ukusima i preferencijama pa ih tako mogu pripremati i učenici u svojem domu. Salate mogu uključivati različite vrste zelenila poput zelene salate, rukole, špinata, kelja i drugoga, kao i dodavanje drugog povrća poput rajčice, krastavaca, paprike, mrkve, cikle, tikvica, brokule ili cvjetače, ali i ribe i mesa kao izvrsnih izvora proteina.
Učenici koji sudjeluju u Projektu iz naše škole te partnerske Prve srednje škole Beli Manastir su nakon demonstracije pripreme salata, mogli sami napraviti svoju salatu po vlastitom izboru povrća, ribe, mesa i drugih namirnica.
« Listopad 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |