« Ožujak 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
U sklopu projekta „Erasmus+“, u kojem sudjeluju agrotehničari SŠ Mate Balote, učenice Tea Cociancich i Sara Smilović te prof. Orieta Milovan, u prosincu su prošle godine posjetile mjesto Pekici kraj Svetvinčenta, grada istarskih vitezova, i naučile sve o istarskoj maneštri. Na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, preciznije „Izletištu Pekici“, vrlo ljubazno primila ih je vlasnica Aleksandra Pekica koja im je pokazala način pripreme ovog tradicionalnog istarskog jela. U toj prigodi učenice su snimile i kratak video u kojem nam otkrivaju sve tajne dobre manešte. Gospođa Aleksandra objasnila je tijekom kuhanja potrebne sastojke i sve korake u spravljanju tog neizostavnog jela u svakoj pravoj istarskoj kući. U ugodnoj atmosferi brzo su prošla ta četiri sata koliko je bilo potrebno da se jelo zgotovi, nakon čega je slijedila degustacija maneštre čiji će okus, kažu, još dugo pamtiti. A uz kuhanje bilo je smijeha i zabave sa životinjama kojih na izletištu ne manjka: ovce, kokoši, guske, patke, mula, kobila, psi i mačke. Na odlasku im je vrijedna gazdarica poklonila eterično ulje od lavande i vrećicu sa suhom lavandom, sve proizvodi po kojima je ovo gospodarstvo prepoznatljivo.
U sklopu projekta „Erasmus+“, u kojem sudjeluju agrotehničari SŠ Mate Balote, učenice Tea Cociancich i Sara Smilović te prof. Orieta Milovan, u prosincu su prošle godine posjetile mjesto Pekici kraj Svetvinčenta, grada istarskih vitezova, i naučile sve o istarskoj maneštri. Na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, preciznije „Izletištu Pekici“, vrlo ljubazno primila ih je vlasnica Aleksandra Pekica koja im je pokazala način pripreme ovog tradicionalnog istarskog jela. U toj prigodi učenice su snimile i kratak video u kojem nam otkrivaju sve tajne dobre manešte. Gospođa Aleksandra objasnila je tijekom kuhanja potrebne sastojke i sve korake u spravljanju tog neizostavnog jela u svakoj pravoj istarskoj kući. U ugodnoj atmosferi brzo su prošla ta četiri sata koliko je bilo potrebno da se jelo zgotovi, nakon čega je slijedila degustacija maneštre čiji će okus, kažu, još dugo pamtiti. A uz kuhanje bilo je smijeha i zabave sa životinjama kojih na izletištu ne manjka: ovce, kokoši, guske, patke, mula, kobila, psi i mačke. Na odlasku im je vrijedna gazdarica poklonila eterično ulje od lavande i vrećicu sa suhom lavandom, sve proizvodi po kojima je ovo gospodarstvo prepoznatljivo.
U sklopu projekta „Erasmus+“, u kojem sudjeluju agrotehničari SŠ Mate Balote, učenice Tea Cociancich i Sara Smilović te prof. Orieta Milovan, u prosincu su prošle godine posjetile mjesto Pekici kraj Svetvinčenta, grada istarskih vitezova, i naučile sve o istarskoj maneštri. Na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, preciznije „Izletištu Pekici“, vrlo ljubazno primila ih je vlasnica Aleksandra Pekica koja im je pokazala način pripreme ovog tradicionalnog istarskog jela. U toj prigodi učenice su snimile i kratak video u kojem nam otkrivaju sve tajne dobre manešte. Gospođa Aleksandra objasnila je tijekom kuhanja potrebne sastojke i sve korake u spravljanju tog neizostavnog jela u svakoj pravoj istarskoj kući. U ugodnoj atmosferi brzo su prošla ta četiri sata koliko je bilo potrebno da se jelo zgotovi, nakon čega je slijedila degustacija maneštre čiji će okus, kažu, još dugo pamtiti. A uz kuhanje bilo je smijeha i zabave sa životinjama kojih na izletištu ne manjka: ovce, kokoši, guske, patke, mula, kobila, psi i mačke. Na odlasku im je vrijedna gazdarica poklonila eterično ulje od lavande i vrećicu sa suhom lavandom, sve proizvodi po kojima je ovo gospodarstvo prepoznatljivo.