preskoči na sadržaj

Srednja škola Mate Balote Poreč

Login

  Non scholae, sed vitae discimus.

« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Istarska maneštra
Autor: Krešimir Bronić, 14. 2. 2023.

U sklopu projekta „Erasmus+“, u kojem sudjeluju agrotehničari SŠ Mate Balote, učenice Tea Cociancich i Sara Smilović te prof. Orieta Milovan, u prosincu su prošle godine posjetile mjesto Pekici kraj Svetvinčenta,  grada istarskih vitezova, i naučile sve o istarskoj maneštri. Na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, preciznije „Izletištu Pekici“, vrlo ljubazno primila ih je vlasnica Aleksandra Pekica koja im je  pokazala način pripreme ovog tradicionalnog istarskog jela. U toj prigodi učenice su snimile i kratak video u kojem nam otkrivaju sve tajne dobre manešte.  Gospođa Aleksandra objasnila je tijekom kuhanja potrebne sastojke i sve korake u spravljanju tog neizostavnog jela u svakoj pravoj istarskoj kući. U ugodnoj atmosferi brzo su prošla ta četiri sata koliko je bilo potrebno da se jelo zgotovi, nakon čega je slijedila degustacija maneštre čiji će okus, kažu, još dugo pamtiti. A uz kuhanje bilo je smijeha i zabave sa životinjama kojih na izletištu ne manjka: ovce, kokoši, guske, patke,  mula, kobila, psi i mačke. Na odlasku im je vrijedna gazdarica poklonila eterično ulje od lavande i vrećicu sa suhom lavandom, sve proizvodi po kojima je ovo gospodarstvo prepoznatljivo.  






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
 
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Istarska maneštra
Autor: Krešimir Bronić, 14. 2. 2023.

U sklopu projekta „Erasmus+“, u kojem sudjeluju agrotehničari SŠ Mate Balote, učenice Tea Cociancich i Sara Smilović te prof. Orieta Milovan, u prosincu su prošle godine posjetile mjesto Pekici kraj Svetvinčenta,  grada istarskih vitezova, i naučile sve o istarskoj maneštri. Na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, preciznije „Izletištu Pekici“, vrlo ljubazno primila ih je vlasnica Aleksandra Pekica koja im je  pokazala način pripreme ovog tradicionalnog istarskog jela. U toj prigodi učenice su snimile i kratak video u kojem nam otkrivaju sve tajne dobre manešte.  Gospođa Aleksandra objasnila je tijekom kuhanja potrebne sastojke i sve korake u spravljanju tog neizostavnog jela u svakoj pravoj istarskoj kući. U ugodnoj atmosferi brzo su prošla ta četiri sata koliko je bilo potrebno da se jelo zgotovi, nakon čega je slijedila degustacija maneštre čiji će okus, kažu, još dugo pamtiti. A uz kuhanje bilo je smijeha i zabave sa životinjama kojih na izletištu ne manjka: ovce, kokoši, guske, patke,  mula, kobila, psi i mačke. Na odlasku im je vrijedna gazdarica poklonila eterično ulje od lavande i vrećicu sa suhom lavandom, sve proizvodi po kojima je ovo gospodarstvo prepoznatljivo.  






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Istarska maneštra
Autor: Krešimir Bronić, 14. 2. 2023.

U sklopu projekta „Erasmus+“, u kojem sudjeluju agrotehničari SŠ Mate Balote, učenice Tea Cociancich i Sara Smilović te prof. Orieta Milovan, u prosincu su prošle godine posjetile mjesto Pekici kraj Svetvinčenta,  grada istarskih vitezova, i naučile sve o istarskoj maneštri. Na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, preciznije „Izletištu Pekici“, vrlo ljubazno primila ih je vlasnica Aleksandra Pekica koja im je  pokazala način pripreme ovog tradicionalnog istarskog jela. U toj prigodi učenice su snimile i kratak video u kojem nam otkrivaju sve tajne dobre manešte.  Gospođa Aleksandra objasnila je tijekom kuhanja potrebne sastojke i sve korake u spravljanju tog neizostavnog jela u svakoj pravoj istarskoj kući. U ugodnoj atmosferi brzo su prošla ta četiri sata koliko je bilo potrebno da se jelo zgotovi, nakon čega je slijedila degustacija maneštre čiji će okus, kažu, još dugo pamtiti. A uz kuhanje bilo je smijeha i zabave sa životinjama kojih na izletištu ne manjka: ovce, kokoši, guske, patke,  mula, kobila, psi i mačke. Na odlasku im je vrijedna gazdarica poklonila eterično ulje od lavande i vrećicu sa suhom lavandom, sve proizvodi po kojima je ovo gospodarstvo prepoznatljivo.  






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju