« Ožujak 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Ovoga tjedna učenici 1. i 2. razreda agrotehničarskog smjera otputovali su u Njemačku, u posjet svojim kolegama iz BBS Aurich, u sklopu Erasmus + projekta "Europe is what it eats", s još tri poljoprivredne škole iz Austrije, Italije i Češke.
Domaćini su nam pripremili zanimljiv program, obišli smo energetski edukacijski centar, organsku farmu svinja obitelji Pappen, gdje smo kušali domaće kobasice. U utorak smo posjetili otok Nordeney, gdje smo imali zanimljivu radionicu na plaži i upoznali se s morskim životom u Sjevernom moru, a popodne smo obišli jednu malu kraft pivovaru.
U srijedu smo obišli brodogradilište Mayerferft, gdje smo vidjeli kako se grade kruzeri koji mogu primiti i do 6000 putnika. Upoznali smo se s tradicionalnim načinom ispijanja popodnevnog čaja u muzeju Elland. Još nam slijedi upoznavanje sa proizvodnjom mlijeka i zajedničko kuhanje u kojem ćemo se upoznati s tradicionalnim jelima iz Istočne Frizije.
U svibnju slijedi posljednja mobilnost u Poreču, tijekom koje ćemo sve kolege uključene u projekt upoznati s Istrom, njezinom poljoprivrednom proizvodnjom i tradicionalnim jelima.
Ovoga tjedna učenici 1. i 2. razreda agrotehničarskog smjera otputovali su u Njemačku, u posjet svojim kolegama iz BBS Aurich, u sklopu Erasmus + projekta "Europe is what it eats", s još tri poljoprivredne škole iz Austrije, Italije i Češke.
Domaćini su nam pripremili zanimljiv program, obišli smo energetski edukacijski centar, organsku farmu svinja obitelji Pappen, gdje smo kušali domaće kobasice. U utorak smo posjetili otok Nordeney, gdje smo imali zanimljivu radionicu na plaži i upoznali se s morskim životom u Sjevernom moru, a popodne smo obišli jednu malu kraft pivovaru.
U srijedu smo obišli brodogradilište Mayerferft, gdje smo vidjeli kako se grade kruzeri koji mogu primiti i do 6000 putnika. Upoznali smo se s tradicionalnim načinom ispijanja popodnevnog čaja u muzeju Elland. Još nam slijedi upoznavanje sa proizvodnjom mlijeka i zajedničko kuhanje u kojem ćemo se upoznati s tradicionalnim jelima iz Istočne Frizije.
U svibnju slijedi posljednja mobilnost u Poreču, tijekom koje ćemo sve kolege uključene u projekt upoznati s Istrom, njezinom poljoprivrednom proizvodnjom i tradicionalnim jelima.
Ovoga tjedna učenici 1. i 2. razreda agrotehničarskog smjera otputovali su u Njemačku, u posjet svojim kolegama iz BBS Aurich, u sklopu Erasmus + projekta "Europe is what it eats", s još tri poljoprivredne škole iz Austrije, Italije i Češke.
Domaćini su nam pripremili zanimljiv program, obišli smo energetski edukacijski centar, organsku farmu svinja obitelji Pappen, gdje smo kušali domaće kobasice. U utorak smo posjetili otok Nordeney, gdje smo imali zanimljivu radionicu na plaži i upoznali se s morskim životom u Sjevernom moru, a popodne smo obišli jednu malu kraft pivovaru.
U srijedu smo obišli brodogradilište Mayerferft, gdje smo vidjeli kako se grade kruzeri koji mogu primiti i do 6000 putnika. Upoznali smo se s tradicionalnim načinom ispijanja popodnevnog čaja u muzeju Elland. Još nam slijedi upoznavanje sa proizvodnjom mlijeka i zajedničko kuhanje u kojem ćemo se upoznati s tradicionalnim jelima iz Istočne Frizije.
U svibnju slijedi posljednja mobilnost u Poreču, tijekom koje ćemo sve kolege uključene u projekt upoznati s Istrom, njezinom poljoprivrednom proizvodnjom i tradicionalnim jelima.