« Ožujak 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Međunarodni projekt Boškarin s krumpirom(Le Boeuf a la patate) koji se odvija u sastavu programa Comenius koji potiče mobilnost učenika diljem Europe, a namijenjen je obrazovnim institucijama kako bi se potaknulo učenike na učenje stranih jezika, nastavno i nenastavno osoblje na razvoj pedagoških metoda i tehnika te kako bi se poboljšala kvaliteta rada. Grad Pula je kao nositelj projekta, skupa s lokalnim i inozemnim partnerima, kandidirao projekt Le Boeuf a la patate (Boškarin s krumpirom) za financiranje unutar programa Comenius Regio partnerstva, a nakon evaluacije, odobrena mu je dodjela financijskih sredstava za provedbu. U programu su pored grada Pule uključene Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, Srednja škola Mate Balote Poreč i francuska Srednja škola iz Villefranchea de Rourguea. Program je rezultirao posjetom Francuza koji su u ovom projektu proučavali svoju autohtonu sortu krumpira Segal.
Francuskim gostima, 8.svibnja 2013., održan je prigodni program u Srednjoj školi Mate Balote u Poreču. Strane goste primio je ravnatelj Krešimir Bronić, profesorica biologije i stočarstva Marina Čanić, a zatim kroz prezentaciju Dominik Anđelini učenik drugog razreda poljoprivrednog smjera upoznao je sve prisutne s podrijetlom, razvojem i konstitucijom boškarina. Paola Banko i Antonio Šegon otplesali su istarski balun uz mih Alana Šurana, a domaći ugođaj nastavljen je uz harmonikaše Matea Legovića, učenika drugog razreda poljoprivrednog smjera i Sandija Berneša učenika trećeg razreda. Svi su se pridružili u zajedničkom plesu. Ravnatelji su izmijenili poklone svojih škola i pokrajina, a nakon toga je uslijedila degustacija maslinovog ulja učeničke zadruge Parentino. Nakon toga posjet gradskoj vijećnici i pozdravni govor zamjenice gradonačenika gđe.Štifanić. Francuskim smo gostima pokazali našu Eufrazijevu baziliku i starogradsku jezgru Poreča. Uslijedilo je degustiranje jela od boškarina i druženje u višnjanskoj ''Borgonji''. Učenici naše škole, Comenius ekipa, Patrik Vuica 3.P, Dominik Anđelini 2.P, Mateo Legović 2.P, Sandi Berneš 3.P, i Elena Fajman 1.P potrudili su se sporazumijevati s francuskim gostima dvadeset i jednim učenikom iz privatne poljoprivredne škole St Joseph iz Ville Franche, na razne načine. U Pazinu smo posjetili AZRRI-jev pogon za preradu mesa autohtonih istarskih pasmina i farmu istarskog goveda Kukić. Farma Kukić uzgaja autohtono istarsko govedo te još neke pasmine goveda, a nakon razgledavanja i druženja s boškarinima, gospodin Kukić i AZRRI su nam pripremili degustaciju autohtonih istarskih jela. Učenici i jedne i druge škole pod utjecajem prirode i životinja na otvorenom nisu se mogli rastati, bilo im je prelijepo. Ponuđeno je bilo mljeko od boškarina, kobasice i salame od boškarina, fritule, kroštule...Naši su se gosti nakon toga uputili u Pulu gdje su se sastali sa drugim dijelom svoje ekipe, kuharima koji su posjetili Školu za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula. U rujnu će uslijediti posjet učenika Villfrancheu koji su radili na istarskom dijelu projekta, odnosno obrađivali boškarina, Istri.
Međunarodni projekt Boškarin s krumpirom(Le Boeuf a la patate) koji se odvija u sastavu programa Comenius koji potiče mobilnost učenika diljem Europe, a namijenjen je obrazovnim institucijama kako bi se potaknulo učenike na učenje stranih jezika, nastavno i nenastavno osoblje na razvoj pedagoških metoda i tehnika te kako bi se poboljšala kvaliteta rada. Grad Pula je kao nositelj projekta, skupa s lokalnim i inozemnim partnerima, kandidirao projekt Le Boeuf a la patate (Boškarin s krumpirom) za financiranje unutar programa Comenius Regio partnerstva, a nakon evaluacije, odobrena mu je dodjela financijskih sredstava za provedbu. U programu su pored grada Pule uključene Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, Srednja škola Mate Balote Poreč i francuska Srednja škola iz Villefranchea de Rourguea. Program je rezultirao posjetom Francuza koji su u ovom projektu proučavali svoju autohtonu sortu krumpira Segal.
Francuskim gostima, 8.svibnja 2013., održan je prigodni program u Srednjoj školi Mate Balote u Poreču. Strane goste primio je ravnatelj Krešimir Bronić, profesorica biologije i stočarstva Marina Čanić, a zatim kroz prezentaciju Dominik Anđelini učenik drugog razreda poljoprivrednog smjera upoznao je sve prisutne s podrijetlom, razvojem i konstitucijom boškarina. Paola Banko i Antonio Šegon otplesali su istarski balun uz mih Alana Šurana, a domaći ugođaj nastavljen je uz harmonikaše Matea Legovića, učenika drugog razreda poljoprivrednog smjera i Sandija Berneša učenika trećeg razreda. Svi su se pridružili u zajedničkom plesu. Ravnatelji su izmijenili poklone svojih škola i pokrajina, a nakon toga je uslijedila degustacija maslinovog ulja učeničke zadruge Parentino. Nakon toga posjet gradskoj vijećnici i pozdravni govor zamjenice gradonačenika gđe.Štifanić. Francuskim smo gostima pokazali našu Eufrazijevu baziliku i starogradsku jezgru Poreča. Uslijedilo je degustiranje jela od boškarina i druženje u višnjanskoj ''Borgonji''. Učenici naše škole, Comenius ekipa, Patrik Vuica 3.P, Dominik Anđelini 2.P, Mateo Legović 2.P, Sandi Berneš 3.P, i Elena Fajman 1.P potrudili su se sporazumijevati s francuskim gostima dvadeset i jednim učenikom iz privatne poljoprivredne škole St Joseph iz Ville Franche, na razne načine. U Pazinu smo posjetili AZRRI-jev pogon za preradu mesa autohtonih istarskih pasmina i farmu istarskog goveda Kukić. Farma Kukić uzgaja autohtono istarsko govedo te još neke pasmine goveda, a nakon razgledavanja i druženja s boškarinima, gospodin Kukić i AZRRI su nam pripremili degustaciju autohtonih istarskih jela. Učenici i jedne i druge škole pod utjecajem prirode i životinja na otvorenom nisu se mogli rastati, bilo im je prelijepo. Ponuđeno je bilo mljeko od boškarina, kobasice i salame od boškarina, fritule, kroštule...Naši su se gosti nakon toga uputili u Pulu gdje su se sastali sa drugim dijelom svoje ekipe, kuharima koji su posjetili Školu za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula. U rujnu će uslijediti posjet učenika Villfrancheu koji su radili na istarskom dijelu projekta, odnosno obrađivali boškarina, Istri.
Međunarodni projekt Boškarin s krumpirom(Le Boeuf a la patate) koji se odvija u sastavu programa Comenius koji potiče mobilnost učenika diljem Europe, a namijenjen je obrazovnim institucijama kako bi se potaknulo učenike na učenje stranih jezika, nastavno i nenastavno osoblje na razvoj pedagoških metoda i tehnika te kako bi se poboljšala kvaliteta rada. Grad Pula je kao nositelj projekta, skupa s lokalnim i inozemnim partnerima, kandidirao projekt Le Boeuf a la patate (Boškarin s krumpirom) za financiranje unutar programa Comenius Regio partnerstva, a nakon evaluacije, odobrena mu je dodjela financijskih sredstava za provedbu. U programu su pored grada Pule uključene Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, Srednja škola Mate Balote Poreč i francuska Srednja škola iz Villefranchea de Rourguea. Program je rezultirao posjetom Francuza koji su u ovom projektu proučavali svoju autohtonu sortu krumpira Segal.
Francuskim gostima, 8.svibnja 2013., održan je prigodni program u Srednjoj školi Mate Balote u Poreču. Strane goste primio je ravnatelj Krešimir Bronić, profesorica biologije i stočarstva Marina Čanić, a zatim kroz prezentaciju Dominik Anđelini učenik drugog razreda poljoprivrednog smjera upoznao je sve prisutne s podrijetlom, razvojem i konstitucijom boškarina. Paola Banko i Antonio Šegon otplesali su istarski balun uz mih Alana Šurana, a domaći ugođaj nastavljen je uz harmonikaše Matea Legovića, učenika drugog razreda poljoprivrednog smjera i Sandija Berneša učenika trećeg razreda. Svi su se pridružili u zajedničkom plesu. Ravnatelji su izmijenili poklone svojih škola i pokrajina, a nakon toga je uslijedila degustacija maslinovog ulja učeničke zadruge Parentino. Nakon toga posjet gradskoj vijećnici i pozdravni govor zamjenice gradonačenika gđe.Štifanić. Francuskim smo gostima pokazali našu Eufrazijevu baziliku i starogradsku jezgru Poreča. Uslijedilo je degustiranje jela od boškarina i druženje u višnjanskoj ''Borgonji''. Učenici naše škole, Comenius ekipa, Patrik Vuica 3.P, Dominik Anđelini 2.P, Mateo Legović 2.P, Sandi Berneš 3.P, i Elena Fajman 1.P potrudili su se sporazumijevati s francuskim gostima dvadeset i jednim učenikom iz privatne poljoprivredne škole St Joseph iz Ville Franche, na razne načine. U Pazinu smo posjetili AZRRI-jev pogon za preradu mesa autohtonih istarskih pasmina i farmu istarskog goveda Kukić. Farma Kukić uzgaja autohtono istarsko govedo te još neke pasmine goveda, a nakon razgledavanja i druženja s boškarinima, gospodin Kukić i AZRRI su nam pripremili degustaciju autohtonih istarskih jela. Učenici i jedne i druge škole pod utjecajem prirode i životinja na otvorenom nisu se mogli rastati, bilo im je prelijepo. Ponuđeno je bilo mljeko od boškarina, kobasice i salame od boškarina, fritule, kroštule...Naši su se gosti nakon toga uputili u Pulu gdje su se sastali sa drugim dijelom svoje ekipe, kuharima koji su posjetili Školu za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula. U rujnu će uslijediti posjet učenika Villfrancheu koji su radili na istarskom dijelu projekta, odnosno obrađivali boškarina, Istri.