
| « Ožujak 2024 » | ||||||
| Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
| 26 | 27 | 28 | 29 | 1 | 2 | 3 |
| 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
| 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
| 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
| 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Međunarodni projekt Boškarin s krumpirom(Le Boeuf a la patate) koji se odvija u sastavu programa Comenius koji potiče mobilnost učenika diljem Europe, a namijenjen je obrazovnim institucijama kako bi se potaknulo učenike na učenje stranih jezika, nastavno i nenastavno osoblje na razvoj pedagoških metoda i tehnika te kako bi se poboljšala kvaliteta rada. Grad Pula je kao nositelj projekta, skupa s lokalnim i inozemnim partnerima, kandidirao projekt Le Boeuf a la patate (Boškarin s krumpirom) za financiranje unutar programa Comenius Regio partnerstva, a nakon evaluacije, odobrena mu je dodjela financijskih sredstava za provedbu. U programu su pored grada Pule uključene Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, Srednja škola Mate Balote Poreč i francuska Srednja škola iz Villefranchea de Rourguea. Program je rezultirao posjetom Francuza koji su u ovom projektu proučavali svoju autohtonu sortu krumpira Segal.
Francuskim gostima, 8.svibnja 2013., održan je prigodni program u Srednjoj školi Mate Balote u Poreču. Strane goste primio je ravnatelj Krešimir Bronić, profesorica biologije i stočarstva Marina Čanić, a zatim kroz prezentaciju Dominik Anđelini učenik drugog razreda poljoprivrednog smjera upoznao je sve prisutne s podrijetlom, razvojem i konstitucijom boškarina. Paola Banko i Antonio Šegon otplesali su istarski balun uz mih Alana Šurana, a domaći ugođaj nastavljen je uz harmonikaše Matea Legovića, učenika drugog razreda poljoprivrednog smjera i Sandija Berneša učenika trećeg razreda. Svi su se pridružili u zajedničkom plesu. Ravnatelji su izmijenili poklone svojih škola i pokrajina, a nakon toga je uslijedila degustacija maslinovog ulja učeničke zadruge Parentino. Nakon toga posjet gradskoj vijećnici i pozdravni govor zamjenice gradonačenika gđe.Štifanić. Francuskim smo gostima pokazali našu Eufrazijevu baziliku i starogradsku jezgru Poreča. Uslijedilo je degustiranje jela od boškarina i druženje u višnjanskoj ''Borgonji''. Učenici naše škole, Comenius ekipa, Patrik Vuica 3.P, Dominik Anđelini 2.P, Mateo Legović 2.P, Sandi Berneš 3.P, i Elena Fajman 1.P potrudili su se sporazumijevati s francuskim gostima dvadeset i jednim učenikom iz privatne poljoprivredne škole St Joseph iz Ville Franche, na razne načine. U Pazinu smo posjetili AZRRI-jev pogon za preradu mesa autohtonih istarskih pasmina i farmu istarskog goveda Kukić. Farma Kukić uzgaja autohtono istarsko govedo te još neke pasmine goveda, a nakon razgledavanja i druženja s boškarinima, gospodin Kukić i AZRRI su nam pripremili degustaciju autohtonih istarskih jela. Učenici i jedne i druge škole pod utjecajem prirode i životinja na otvorenom nisu se mogli rastati, bilo im je prelijepo. Ponuđeno je bilo mljeko od boškarina, kobasice i salame od boškarina, fritule, kroštule...Naši su se gosti nakon toga uputili u Pulu gdje su se sastali sa drugim dijelom svoje ekipe, kuharima koji su posjetili Školu za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula. U rujnu će uslijediti posjet učenika Villfrancheu koji su radili na istarskom dijelu projekta, odnosno obrađivali boškarina, Istri.
1.jpg
(92.40 KB)
2.jpg
(82.01 KB)
3.jpg
(75.87 KB)
4.jpg
(110.85 KB)
5.jpg
(91.31 KB)
6.jpg
(76.14 KB)
7.jpg
(121.63 KB) Međunarodni projekt Boškarin s krumpirom(Le Boeuf a la patate) koji se odvija u sastavu programa Comenius koji potiče mobilnost učenika diljem Europe, a namijenjen je obrazovnim institucijama kako bi se potaknulo učenike na učenje stranih jezika, nastavno i nenastavno osoblje na razvoj pedagoških metoda i tehnika te kako bi se poboljšala kvaliteta rada. Grad Pula je kao nositelj projekta, skupa s lokalnim i inozemnim partnerima, kandidirao projekt Le Boeuf a la patate (Boškarin s krumpirom) za financiranje unutar programa Comenius Regio partnerstva, a nakon evaluacije, odobrena mu je dodjela financijskih sredstava za provedbu. U programu su pored grada Pule uključene Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, Srednja škola Mate Balote Poreč i francuska Srednja škola iz Villefranchea de Rourguea. Program je rezultirao posjetom Francuza koji su u ovom projektu proučavali svoju autohtonu sortu krumpira Segal.
Francuskim gostima, 8.svibnja 2013., održan je prigodni program u Srednjoj školi Mate Balote u Poreču. Strane goste primio je ravnatelj Krešimir Bronić, profesorica biologije i stočarstva Marina Čanić, a zatim kroz prezentaciju Dominik Anđelini učenik drugog razreda poljoprivrednog smjera upoznao je sve prisutne s podrijetlom, razvojem i konstitucijom boškarina. Paola Banko i Antonio Šegon otplesali su istarski balun uz mih Alana Šurana, a domaći ugođaj nastavljen je uz harmonikaše Matea Legovića, učenika drugog razreda poljoprivrednog smjera i Sandija Berneša učenika trećeg razreda. Svi su se pridružili u zajedničkom plesu. Ravnatelji su izmijenili poklone svojih škola i pokrajina, a nakon toga je uslijedila degustacija maslinovog ulja učeničke zadruge Parentino. Nakon toga posjet gradskoj vijećnici i pozdravni govor zamjenice gradonačenika gđe.Štifanić. Francuskim smo gostima pokazali našu Eufrazijevu baziliku i starogradsku jezgru Poreča. Uslijedilo je degustiranje jela od boškarina i druženje u višnjanskoj ''Borgonji''. Učenici naše škole, Comenius ekipa, Patrik Vuica 3.P, Dominik Anđelini 2.P, Mateo Legović 2.P, Sandi Berneš 3.P, i Elena Fajman 1.P potrudili su se sporazumijevati s francuskim gostima dvadeset i jednim učenikom iz privatne poljoprivredne škole St Joseph iz Ville Franche, na razne načine. U Pazinu smo posjetili AZRRI-jev pogon za preradu mesa autohtonih istarskih pasmina i farmu istarskog goveda Kukić. Farma Kukić uzgaja autohtono istarsko govedo te još neke pasmine goveda, a nakon razgledavanja i druženja s boškarinima, gospodin Kukić i AZRRI su nam pripremili degustaciju autohtonih istarskih jela. Učenici i jedne i druge škole pod utjecajem prirode i životinja na otvorenom nisu se mogli rastati, bilo im je prelijepo. Ponuđeno je bilo mljeko od boškarina, kobasice i salame od boškarina, fritule, kroštule...Naši su se gosti nakon toga uputili u Pulu gdje su se sastali sa drugim dijelom svoje ekipe, kuharima koji su posjetili Školu za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula. U rujnu će uslijediti posjet učenika Villfrancheu koji su radili na istarskom dijelu projekta, odnosno obrađivali boškarina, Istri.
1.jpg
(92.40 KB)
2.jpg
(82.01 KB)
3.jpg
(75.87 KB)
4.jpg
(110.85 KB)
5.jpg
(91.31 KB)
6.jpg
(76.14 KB)
7.jpg
(121.63 KB) Međunarodni projekt Boškarin s krumpirom(Le Boeuf a la patate) koji se odvija u sastavu programa Comenius koji potiče mobilnost učenika diljem Europe, a namijenjen je obrazovnim institucijama kako bi se potaknulo učenike na učenje stranih jezika, nastavno i nenastavno osoblje na razvoj pedagoških metoda i tehnika te kako bi se poboljšala kvaliteta rada. Grad Pula je kao nositelj projekta, skupa s lokalnim i inozemnim partnerima, kandidirao projekt Le Boeuf a la patate (Boškarin s krumpirom) za financiranje unutar programa Comenius Regio partnerstva, a nakon evaluacije, odobrena mu je dodjela financijskih sredstava za provedbu. U programu su pored grada Pule uključene Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, Srednja škola Mate Balote Poreč i francuska Srednja škola iz Villefranchea de Rourguea. Program je rezultirao posjetom Francuza koji su u ovom projektu proučavali svoju autohtonu sortu krumpira Segal.
Francuskim gostima, 8.svibnja 2013., održan je prigodni program u Srednjoj školi Mate Balote u Poreču. Strane goste primio je ravnatelj Krešimir Bronić, profesorica biologije i stočarstva Marina Čanić, a zatim kroz prezentaciju Dominik Anđelini učenik drugog razreda poljoprivrednog smjera upoznao je sve prisutne s podrijetlom, razvojem i konstitucijom boškarina. Paola Banko i Antonio Šegon otplesali su istarski balun uz mih Alana Šurana, a domaći ugođaj nastavljen je uz harmonikaše Matea Legovića, učenika drugog razreda poljoprivrednog smjera i Sandija Berneša učenika trećeg razreda. Svi su se pridružili u zajedničkom plesu. Ravnatelji su izmijenili poklone svojih škola i pokrajina, a nakon toga je uslijedila degustacija maslinovog ulja učeničke zadruge Parentino. Nakon toga posjet gradskoj vijećnici i pozdravni govor zamjenice gradonačenika gđe.Štifanić. Francuskim smo gostima pokazali našu Eufrazijevu baziliku i starogradsku jezgru Poreča. Uslijedilo je degustiranje jela od boškarina i druženje u višnjanskoj ''Borgonji''. Učenici naše škole, Comenius ekipa, Patrik Vuica 3.P, Dominik Anđelini 2.P, Mateo Legović 2.P, Sandi Berneš 3.P, i Elena Fajman 1.P potrudili su se sporazumijevati s francuskim gostima dvadeset i jednim učenikom iz privatne poljoprivredne škole St Joseph iz Ville Franche, na razne načine. U Pazinu smo posjetili AZRRI-jev pogon za preradu mesa autohtonih istarskih pasmina i farmu istarskog goveda Kukić. Farma Kukić uzgaja autohtono istarsko govedo te još neke pasmine goveda, a nakon razgledavanja i druženja s boškarinima, gospodin Kukić i AZRRI su nam pripremili degustaciju autohtonih istarskih jela. Učenici i jedne i druge škole pod utjecajem prirode i životinja na otvorenom nisu se mogli rastati, bilo im je prelijepo. Ponuđeno je bilo mljeko od boškarina, kobasice i salame od boškarina, fritule, kroštule...Naši su se gosti nakon toga uputili u Pulu gdje su se sastali sa drugim dijelom svoje ekipe, kuharima koji su posjetili Školu za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula. U rujnu će uslijediti posjet učenika Villfrancheu koji su radili na istarskom dijelu projekta, odnosno obrađivali boškarina, Istri.
1.jpg
(92.40 KB)
2.jpg
(82.01 KB)
3.jpg
(75.87 KB)
4.jpg
(110.85 KB)
5.jpg
(91.31 KB)
6.jpg
(76.14 KB)
7.jpg
(121.63 KB)