preskoči na sadržaj

Srednja škola Mate Balote Poreč

Login

  Non scholae, sed vitae discimus.

« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Francuzi posjetili Istru u sklopu projekta Comenius
Autor: Krešimir Bronić, 17. 5. 2013.

Međunarodni projekt Boškarin s krumpirom(Le Boeuf a la patate) koji se odvija u sastavu programa Comenius  koji potiče mobilnost učenika diljem Europe, a namijenjen je  obrazovnim institucijama kako bi se potaknulo učenike na učenje stranih jezika, nastavno i nenastavno osoblje na razvoj pedagoških metoda i tehnika te kako bi se poboljšala kvaliteta  rada. Grad Pula je kao nositelj projekta, skupa s lokalnim i inozemnim partnerima, kandidirao projekt Le Boeuf a la patate (Boškarin s krumpirom) za financiranje unutar programa Comenius Regio partnerstva, a nakon evaluacije, odobrena mu je dodjela financijskih sredstava za provedbu. U programu su pored grada Pule uključene Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, Srednja škola Mate Balote Poreč i francuska Srednja škola iz Villefranchea de Rourguea. Program je rezultirao posjetom Francuza koji su u ovom projektu proučavali svoju autohtonu sortu krumpira Segal. 


 

Francuskim gostima, 8.svibnja 2013., održan je  prigodni program u Srednjoj školi Mate Balote u Poreču. Strane goste primio je ravnatelj Krešimir Bronić, profesorica biologije i stočarstva Marina Čanić, a zatim kroz prezentaciju Dominik Anđelini učenik drugog razreda poljoprivrednog smjera upoznao je sve prisutne s podrijetlom, razvojem i konstitucijom boškarina. Paola Banko i Antonio Šegon otplesali su istarski balun uz mih Alana Šurana, a domaći ugođaj nastavljen je uz harmonikaše Matea Legovića, učenika drugog razreda poljoprivrednog smjera i Sandija Berneša učenika trećeg razreda. Svi su se pridružili u zajedničkom plesu. Ravnatelji su izmijenili poklone svojih škola i pokrajina, a nakon toga je uslijedila degustacija maslinovog ulja učeničke zadruge Parentino. Nakon toga posjet gradskoj vijećnici i pozdravni govor zamjenice gradonačenika gđe.Štifanić. Francuskim smo gostima pokazali našu Eufrazijevu baziliku i starogradsku jezgru Poreča. Uslijedilo je degustiranje jela od boškarina i druženje u višnjanskoj ''Borgonji''. Učenici naše škole, Comenius ekipa, Patrik Vuica 3.P, Dominik Anđelini 2.P, Mateo Legović 2.P, Sandi Berneš 3.P, i Elena Fajman 1.P potrudili su se sporazumijevati s  francuskim gostima dvadeset i jednim  učenikom iz privatne poljoprivredne škole St Joseph iz Ville Franche, na razne načine. U Pazinu smo posjetili AZRRI-jev pogon za preradu mesa autohtonih istarskih pasmina i farmu istarskog goveda Kukić. Farma Kukić uzgaja autohtono istarsko govedo te još neke pasmine goveda, a nakon razgledavanja i druženja s boškarinima, gospodin Kukić i AZRRI su nam pripremili degustaciju autohtonih istarskih jela. Učenici i jedne i druge škole pod utjecajem prirode i životinja na otvorenom nisu se mogli rastati, bilo im je prelijepo. Ponuđeno je bilo mljeko od boškarina, kobasice i salame od boškarina, fritule, kroštule...Naši su se gosti nakon toga uputili u Pulu gdje su se sastali sa drugim dijelom svoje ekipe, kuharima koji su posjetili Školu za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula. U rujnu će uslijediti posjet učenika Villfrancheu koji su radili na istarskom dijelu projekta, odnosno obrađivali boškarina, Istri.



Priloženi dokumenti:
1.jpg (92.40 KB)
2.jpg (82.01 KB)
3.jpg (75.87 KB)
4.jpg (110.85 KB)
5.jpg (91.31 KB)
6.jpg (76.14 KB)
7.jpg (121.63 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
 
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Francuzi posjetili Istru u sklopu projekta Comenius
Autor: Krešimir Bronić, 17. 5. 2013.

Međunarodni projekt Boškarin s krumpirom(Le Boeuf a la patate) koji se odvija u sastavu programa Comenius  koji potiče mobilnost učenika diljem Europe, a namijenjen je  obrazovnim institucijama kako bi se potaknulo učenike na učenje stranih jezika, nastavno i nenastavno osoblje na razvoj pedagoških metoda i tehnika te kako bi se poboljšala kvaliteta  rada. Grad Pula je kao nositelj projekta, skupa s lokalnim i inozemnim partnerima, kandidirao projekt Le Boeuf a la patate (Boškarin s krumpirom) za financiranje unutar programa Comenius Regio partnerstva, a nakon evaluacije, odobrena mu je dodjela financijskih sredstava za provedbu. U programu su pored grada Pule uključene Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, Srednja škola Mate Balote Poreč i francuska Srednja škola iz Villefranchea de Rourguea. Program je rezultirao posjetom Francuza koji su u ovom projektu proučavali svoju autohtonu sortu krumpira Segal. 


 

Francuskim gostima, 8.svibnja 2013., održan je  prigodni program u Srednjoj školi Mate Balote u Poreču. Strane goste primio je ravnatelj Krešimir Bronić, profesorica biologije i stočarstva Marina Čanić, a zatim kroz prezentaciju Dominik Anđelini učenik drugog razreda poljoprivrednog smjera upoznao je sve prisutne s podrijetlom, razvojem i konstitucijom boškarina. Paola Banko i Antonio Šegon otplesali su istarski balun uz mih Alana Šurana, a domaći ugođaj nastavljen je uz harmonikaše Matea Legovića, učenika drugog razreda poljoprivrednog smjera i Sandija Berneša učenika trećeg razreda. Svi su se pridružili u zajedničkom plesu. Ravnatelji su izmijenili poklone svojih škola i pokrajina, a nakon toga je uslijedila degustacija maslinovog ulja učeničke zadruge Parentino. Nakon toga posjet gradskoj vijećnici i pozdravni govor zamjenice gradonačenika gđe.Štifanić. Francuskim smo gostima pokazali našu Eufrazijevu baziliku i starogradsku jezgru Poreča. Uslijedilo je degustiranje jela od boškarina i druženje u višnjanskoj ''Borgonji''. Učenici naše škole, Comenius ekipa, Patrik Vuica 3.P, Dominik Anđelini 2.P, Mateo Legović 2.P, Sandi Berneš 3.P, i Elena Fajman 1.P potrudili su se sporazumijevati s  francuskim gostima dvadeset i jednim  učenikom iz privatne poljoprivredne škole St Joseph iz Ville Franche, na razne načine. U Pazinu smo posjetili AZRRI-jev pogon za preradu mesa autohtonih istarskih pasmina i farmu istarskog goveda Kukić. Farma Kukić uzgaja autohtono istarsko govedo te još neke pasmine goveda, a nakon razgledavanja i druženja s boškarinima, gospodin Kukić i AZRRI su nam pripremili degustaciju autohtonih istarskih jela. Učenici i jedne i druge škole pod utjecajem prirode i životinja na otvorenom nisu se mogli rastati, bilo im je prelijepo. Ponuđeno je bilo mljeko od boškarina, kobasice i salame od boškarina, fritule, kroštule...Naši su se gosti nakon toga uputili u Pulu gdje su se sastali sa drugim dijelom svoje ekipe, kuharima koji su posjetili Školu za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula. U rujnu će uslijediti posjet učenika Villfrancheu koji su radili na istarskom dijelu projekta, odnosno obrađivali boškarina, Istri.



Priloženi dokumenti:
1.jpg (92.40 KB)
2.jpg (82.01 KB)
3.jpg (75.87 KB)
4.jpg (110.85 KB)
5.jpg (91.31 KB)
6.jpg (76.14 KB)
7.jpg (121.63 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Francuzi posjetili Istru u sklopu projekta Comenius
Autor: Krešimir Bronić, 17. 5. 2013.

Međunarodni projekt Boškarin s krumpirom(Le Boeuf a la patate) koji se odvija u sastavu programa Comenius  koji potiče mobilnost učenika diljem Europe, a namijenjen je  obrazovnim institucijama kako bi se potaknulo učenike na učenje stranih jezika, nastavno i nenastavno osoblje na razvoj pedagoških metoda i tehnika te kako bi se poboljšala kvaliteta  rada. Grad Pula je kao nositelj projekta, skupa s lokalnim i inozemnim partnerima, kandidirao projekt Le Boeuf a la patate (Boškarin s krumpirom) za financiranje unutar programa Comenius Regio partnerstva, a nakon evaluacije, odobrena mu je dodjela financijskih sredstava za provedbu. U programu su pored grada Pule uključene Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, Srednja škola Mate Balote Poreč i francuska Srednja škola iz Villefranchea de Rourguea. Program je rezultirao posjetom Francuza koji su u ovom projektu proučavali svoju autohtonu sortu krumpira Segal. 


 

Francuskim gostima, 8.svibnja 2013., održan je  prigodni program u Srednjoj školi Mate Balote u Poreču. Strane goste primio je ravnatelj Krešimir Bronić, profesorica biologije i stočarstva Marina Čanić, a zatim kroz prezentaciju Dominik Anđelini učenik drugog razreda poljoprivrednog smjera upoznao je sve prisutne s podrijetlom, razvojem i konstitucijom boškarina. Paola Banko i Antonio Šegon otplesali su istarski balun uz mih Alana Šurana, a domaći ugođaj nastavljen je uz harmonikaše Matea Legovića, učenika drugog razreda poljoprivrednog smjera i Sandija Berneša učenika trećeg razreda. Svi su se pridružili u zajedničkom plesu. Ravnatelji su izmijenili poklone svojih škola i pokrajina, a nakon toga je uslijedila degustacija maslinovog ulja učeničke zadruge Parentino. Nakon toga posjet gradskoj vijećnici i pozdravni govor zamjenice gradonačenika gđe.Štifanić. Francuskim smo gostima pokazali našu Eufrazijevu baziliku i starogradsku jezgru Poreča. Uslijedilo je degustiranje jela od boškarina i druženje u višnjanskoj ''Borgonji''. Učenici naše škole, Comenius ekipa, Patrik Vuica 3.P, Dominik Anđelini 2.P, Mateo Legović 2.P, Sandi Berneš 3.P, i Elena Fajman 1.P potrudili su se sporazumijevati s  francuskim gostima dvadeset i jednim  učenikom iz privatne poljoprivredne škole St Joseph iz Ville Franche, na razne načine. U Pazinu smo posjetili AZRRI-jev pogon za preradu mesa autohtonih istarskih pasmina i farmu istarskog goveda Kukić. Farma Kukić uzgaja autohtono istarsko govedo te još neke pasmine goveda, a nakon razgledavanja i druženja s boškarinima, gospodin Kukić i AZRRI su nam pripremili degustaciju autohtonih istarskih jela. Učenici i jedne i druge škole pod utjecajem prirode i životinja na otvorenom nisu se mogli rastati, bilo im je prelijepo. Ponuđeno je bilo mljeko od boškarina, kobasice i salame od boškarina, fritule, kroštule...Naši su se gosti nakon toga uputili u Pulu gdje su se sastali sa drugim dijelom svoje ekipe, kuharima koji su posjetili Školu za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula. U rujnu će uslijediti posjet učenika Villfrancheu koji su radili na istarskom dijelu projekta, odnosno obrađivali boškarina, Istri.



Priloženi dokumenti:
1.jpg (92.40 KB)
2.jpg (82.01 KB)
3.jpg (75.87 KB)
4.jpg (110.85 KB)
5.jpg (91.31 KB)
6.jpg (76.14 KB)
7.jpg (121.63 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju