preskoči na sadržaj

Srednja škola Mate Balote Poreč

Login

  Non scholae, sed vitae discimus.

« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dani hrane u Srednjoj školi Mate Balote
Autor: Krešimir Bronić, 6. 11. 2014.

Hrana je ono bez čega ne možemo i svima nam je potrebna, a nikada kao danas nije bila dostupnija i  raznolikija. No, je li uvijek i najbolji izbor? Upitamo li se odakle dolazi hrana na naše stolove i koji je put morala preći da bi došla do nas, najčešće tretirana raznim preparatima kako bi izdržala dalek put. Konzumiramo li bez razmišljanja nekvalitetnu hranu koja više šteti nego koristi? Zato u listopad slavimo Dane kruha – dane zahvalnosti za plodove zemlje, a ni ova godina nije bila iznimka, u našoj smo školi kao i svake godine prigodno obilježili školskom svečanošću, te raznim aktivnostima koje su započele 20. listopada na Svjetski dan jabuka, kreativni učenici i njihovi profesori ove dane još ne privode kraju tako oni traju na sveopću radost. Tema ovogodišnjih Dana kruha je: „Bio raznolikost plodova užeg zavičaja.

                                                                          Vanesa Korlević, 2.OG


Učenici poljoprivrednog smjera i novog smjera agrotehničar ozbiljno su prihvatili izazov. Dane kruha- Dane hrane otvorili su učenici 4. P razreda s profesoricom Margitom Žiković izložbom i degustacijom raznih sorti jabuka. Hostese 4. P razreda budno su pratile koja sorta ima najviše uspjeha kod naših učenika i profesora, te vrijedno bilježile podatke  koji će se kasnije iskoristiti u nastavi. Izložba i degustacija maslinova ulja uslijedila je pod vodstvom profesorice Mirele Marković, a prof. biologije i dr. vet. med. Marina Čanić i  prvi razred agrotehničara kroz razne su učeničke radove i degustacije prikazali proizvode životinjskog porijekla. Omiljena delicija među učenicima i profesorima bio je domaći kruh, maslac, med, ali su i  kozji sir i ovčja skuta odlično prošli. Degustirao se i zaboravljeni namaz naših nonića, svinjska mast. Treći i četvrti razred poljoprivrednika priredio je izložbu o autohtonim domaćim životinjama Istre; boškarinu, ovci i kozi. Sve u svrhu podizanja svijesti i važnosti očuvanja autohtonih pasmina. Radionica o pčelarstvu i pčelarskim proizvodima održana je u drugom razredu agrotehničara, a gost je bio predsjednik pčelarskog društva Nektar iz Poreča Dragan Brenko. Sve navedene aktivnosti su i tema u nastavi poljoprivredne struke, edukacijom mladih poljoprivrednika temelj je poticaju razvoju ruralnih područja i proizvodnja hrane svake države.  Osim učenika poljoprivrednog smjera svečanosti su se pridružili i mnogi drugi učenici s kreativnim idejama koje se isprepliću s nastavnim sadržajem. Drugi razred ekonomskog smjera sa svojom razrednicom Andreom Deković  napravio je prezentaciju na temu gljiva. Prvi razred jezične gimnazije s razrednicom Anči Ritossa Blažević predstavio je stare istarske recepte i povijest zavičajne kuhinje na čakavštini. Učenici prvog razreda agrotehničara s razrednicom Marinom  Pršurić  osmišljavali su slogane o hrani:“ Kada breki imaju dobar njuh najdu najbolji tartuf!“ Priči o tartufima pridružili su se i učenici drugog razreda ekonomske izradom plakata. Radionica „Riba- ribica“ koju su realizirali učenici prvog razreda ekonomske s razrednicom Majom Lerga, razvila se u vrijedan projekt koji će se prezentirati na Nastavničkom vijeću  kao primjer dobre prakse. Maturanti jezične s razrednicom Marijom Žužić ljubiteljicom prirode i otvorenog prostora, predstavili su se berbom kestena, aranžiranjem i plakatima. Posjet pekaru i izrada filma na temu kruha realizirali su učenici drugog razreda opće gimnazije s razrednicom Đurđicom Bonacom, a postavili su i pano u centralnom dijelu hodnika škole. Uz pojedinačne prezentacije razreda, na prijedlog Vijeća učenika bila je i organizirana i humanitarna akcija prikupljanja prehrambenih i higijenskih proizvoda te kućanskih potrepština za socijalno ugrožene obitelji Poreštine.  Na kraju u svom stilu samozatajna i samostalna prof. informatike Ive Kranjčić iznenadila nas je izložbom slika na temu hrane kod velikih umjetnika kao što su Vincet van Gogh, Monet  i mnogi drugi.  Prava gozba na našim zidovima, da nahrani i najgladnije oči. Ovom su se školskom svečanošću obilježili još jedni Dani hrane u nizu. Na taj je način skrenuta pozornost na ono što nam omogućuje život i zapravo pruža svakodnevno zadovoljstvo.

 

                                                                                                   Vanesa Korlević, 2.OG

 



Priloženi dokumenti:
1.JPG (159.61 KB)
2.jpg (179.59 KB)
3.jpg (131.17 KB)
4.jpg (132.95 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
 
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dani hrane u Srednjoj školi Mate Balote
Autor: Krešimir Bronić, 6. 11. 2014.

Hrana je ono bez čega ne možemo i svima nam je potrebna, a nikada kao danas nije bila dostupnija i  raznolikija. No, je li uvijek i najbolji izbor? Upitamo li se odakle dolazi hrana na naše stolove i koji je put morala preći da bi došla do nas, najčešće tretirana raznim preparatima kako bi izdržala dalek put. Konzumiramo li bez razmišljanja nekvalitetnu hranu koja više šteti nego koristi? Zato u listopad slavimo Dane kruha – dane zahvalnosti za plodove zemlje, a ni ova godina nije bila iznimka, u našoj smo školi kao i svake godine prigodno obilježili školskom svečanošću, te raznim aktivnostima koje su započele 20. listopada na Svjetski dan jabuka, kreativni učenici i njihovi profesori ove dane još ne privode kraju tako oni traju na sveopću radost. Tema ovogodišnjih Dana kruha je: „Bio raznolikost plodova užeg zavičaja.

                                                                          Vanesa Korlević, 2.OG


Učenici poljoprivrednog smjera i novog smjera agrotehničar ozbiljno su prihvatili izazov. Dane kruha- Dane hrane otvorili su učenici 4. P razreda s profesoricom Margitom Žiković izložbom i degustacijom raznih sorti jabuka. Hostese 4. P razreda budno su pratile koja sorta ima najviše uspjeha kod naših učenika i profesora, te vrijedno bilježile podatke  koji će se kasnije iskoristiti u nastavi. Izložba i degustacija maslinova ulja uslijedila je pod vodstvom profesorice Mirele Marković, a prof. biologije i dr. vet. med. Marina Čanić i  prvi razred agrotehničara kroz razne su učeničke radove i degustacije prikazali proizvode životinjskog porijekla. Omiljena delicija među učenicima i profesorima bio je domaći kruh, maslac, med, ali su i  kozji sir i ovčja skuta odlično prošli. Degustirao se i zaboravljeni namaz naših nonića, svinjska mast. Treći i četvrti razred poljoprivrednika priredio je izložbu o autohtonim domaćim životinjama Istre; boškarinu, ovci i kozi. Sve u svrhu podizanja svijesti i važnosti očuvanja autohtonih pasmina. Radionica o pčelarstvu i pčelarskim proizvodima održana je u drugom razredu agrotehničara, a gost je bio predsjednik pčelarskog društva Nektar iz Poreča Dragan Brenko. Sve navedene aktivnosti su i tema u nastavi poljoprivredne struke, edukacijom mladih poljoprivrednika temelj je poticaju razvoju ruralnih područja i proizvodnja hrane svake države.  Osim učenika poljoprivrednog smjera svečanosti su se pridružili i mnogi drugi učenici s kreativnim idejama koje se isprepliću s nastavnim sadržajem. Drugi razred ekonomskog smjera sa svojom razrednicom Andreom Deković  napravio je prezentaciju na temu gljiva. Prvi razred jezične gimnazije s razrednicom Anči Ritossa Blažević predstavio je stare istarske recepte i povijest zavičajne kuhinje na čakavštini. Učenici prvog razreda agrotehničara s razrednicom Marinom  Pršurić  osmišljavali su slogane o hrani:“ Kada breki imaju dobar njuh najdu najbolji tartuf!“ Priči o tartufima pridružili su se i učenici drugog razreda ekonomske izradom plakata. Radionica „Riba- ribica“ koju su realizirali učenici prvog razreda ekonomske s razrednicom Majom Lerga, razvila se u vrijedan projekt koji će se prezentirati na Nastavničkom vijeću  kao primjer dobre prakse. Maturanti jezične s razrednicom Marijom Žužić ljubiteljicom prirode i otvorenog prostora, predstavili su se berbom kestena, aranžiranjem i plakatima. Posjet pekaru i izrada filma na temu kruha realizirali su učenici drugog razreda opće gimnazije s razrednicom Đurđicom Bonacom, a postavili su i pano u centralnom dijelu hodnika škole. Uz pojedinačne prezentacije razreda, na prijedlog Vijeća učenika bila je i organizirana i humanitarna akcija prikupljanja prehrambenih i higijenskih proizvoda te kućanskih potrepština za socijalno ugrožene obitelji Poreštine.  Na kraju u svom stilu samozatajna i samostalna prof. informatike Ive Kranjčić iznenadila nas je izložbom slika na temu hrane kod velikih umjetnika kao što su Vincet van Gogh, Monet  i mnogi drugi.  Prava gozba na našim zidovima, da nahrani i najgladnije oči. Ovom su se školskom svečanošću obilježili još jedni Dani hrane u nizu. Na taj je način skrenuta pozornost na ono što nam omogućuje život i zapravo pruža svakodnevno zadovoljstvo.

 

                                                                                                   Vanesa Korlević, 2.OG

 



Priloženi dokumenti:
1.JPG (159.61 KB)
2.jpg (179.59 KB)
3.jpg (131.17 KB)
4.jpg (132.95 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dani hrane u Srednjoj školi Mate Balote
Autor: Krešimir Bronić, 6. 11. 2014.

Hrana je ono bez čega ne možemo i svima nam je potrebna, a nikada kao danas nije bila dostupnija i  raznolikija. No, je li uvijek i najbolji izbor? Upitamo li se odakle dolazi hrana na naše stolove i koji je put morala preći da bi došla do nas, najčešće tretirana raznim preparatima kako bi izdržala dalek put. Konzumiramo li bez razmišljanja nekvalitetnu hranu koja više šteti nego koristi? Zato u listopad slavimo Dane kruha – dane zahvalnosti za plodove zemlje, a ni ova godina nije bila iznimka, u našoj smo školi kao i svake godine prigodno obilježili školskom svečanošću, te raznim aktivnostima koje su započele 20. listopada na Svjetski dan jabuka, kreativni učenici i njihovi profesori ove dane još ne privode kraju tako oni traju na sveopću radost. Tema ovogodišnjih Dana kruha je: „Bio raznolikost plodova užeg zavičaja.

                                                                          Vanesa Korlević, 2.OG


Učenici poljoprivrednog smjera i novog smjera agrotehničar ozbiljno su prihvatili izazov. Dane kruha- Dane hrane otvorili su učenici 4. P razreda s profesoricom Margitom Žiković izložbom i degustacijom raznih sorti jabuka. Hostese 4. P razreda budno su pratile koja sorta ima najviše uspjeha kod naših učenika i profesora, te vrijedno bilježile podatke  koji će se kasnije iskoristiti u nastavi. Izložba i degustacija maslinova ulja uslijedila je pod vodstvom profesorice Mirele Marković, a prof. biologije i dr. vet. med. Marina Čanić i  prvi razred agrotehničara kroz razne su učeničke radove i degustacije prikazali proizvode životinjskog porijekla. Omiljena delicija među učenicima i profesorima bio je domaći kruh, maslac, med, ali su i  kozji sir i ovčja skuta odlično prošli. Degustirao se i zaboravljeni namaz naših nonića, svinjska mast. Treći i četvrti razred poljoprivrednika priredio je izložbu o autohtonim domaćim životinjama Istre; boškarinu, ovci i kozi. Sve u svrhu podizanja svijesti i važnosti očuvanja autohtonih pasmina. Radionica o pčelarstvu i pčelarskim proizvodima održana je u drugom razredu agrotehničara, a gost je bio predsjednik pčelarskog društva Nektar iz Poreča Dragan Brenko. Sve navedene aktivnosti su i tema u nastavi poljoprivredne struke, edukacijom mladih poljoprivrednika temelj je poticaju razvoju ruralnih područja i proizvodnja hrane svake države.  Osim učenika poljoprivrednog smjera svečanosti su se pridružili i mnogi drugi učenici s kreativnim idejama koje se isprepliću s nastavnim sadržajem. Drugi razred ekonomskog smjera sa svojom razrednicom Andreom Deković  napravio je prezentaciju na temu gljiva. Prvi razred jezične gimnazije s razrednicom Anči Ritossa Blažević predstavio je stare istarske recepte i povijest zavičajne kuhinje na čakavštini. Učenici prvog razreda agrotehničara s razrednicom Marinom  Pršurić  osmišljavali su slogane o hrani:“ Kada breki imaju dobar njuh najdu najbolji tartuf!“ Priči o tartufima pridružili su se i učenici drugog razreda ekonomske izradom plakata. Radionica „Riba- ribica“ koju su realizirali učenici prvog razreda ekonomske s razrednicom Majom Lerga, razvila se u vrijedan projekt koji će se prezentirati na Nastavničkom vijeću  kao primjer dobre prakse. Maturanti jezične s razrednicom Marijom Žužić ljubiteljicom prirode i otvorenog prostora, predstavili su se berbom kestena, aranžiranjem i plakatima. Posjet pekaru i izrada filma na temu kruha realizirali su učenici drugog razreda opće gimnazije s razrednicom Đurđicom Bonacom, a postavili su i pano u centralnom dijelu hodnika škole. Uz pojedinačne prezentacije razreda, na prijedlog Vijeća učenika bila je i organizirana i humanitarna akcija prikupljanja prehrambenih i higijenskih proizvoda te kućanskih potrepština za socijalno ugrožene obitelji Poreštine.  Na kraju u svom stilu samozatajna i samostalna prof. informatike Ive Kranjčić iznenadila nas je izložbom slika na temu hrane kod velikih umjetnika kao što su Vincet van Gogh, Monet  i mnogi drugi.  Prava gozba na našim zidovima, da nahrani i najgladnije oči. Ovom su se školskom svečanošću obilježili još jedni Dani hrane u nizu. Na taj je način skrenuta pozornost na ono što nam omogućuje život i zapravo pruža svakodnevno zadovoljstvo.

 

                                                                                                   Vanesa Korlević, 2.OG

 



Priloženi dokumenti:
1.JPG (159.61 KB)
2.jpg (179.59 KB)
3.jpg (131.17 KB)
4.jpg (132.95 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju