« Ožujak 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Učenici drugih i trećih razreda poljoprivrednog smjera posjetili su Dane meda u Pazinu. Događaj koji posjećuje na tisuće posjetitelja, posjetili smo i mi učenici poljoprivrednog smjera, i iskoristili subotnje jutro za stručnu i terensku nastavu. Manifestacija koji se održava već desetu godinu za redom pod vodstvom organizatora: Udruge pčelara Lipa Pazin, Istarske županije, Grada Pazina i LAG-a Središnje Istre. Uz stručno vodstvo profesorice Marine Čanić razgledali smo mnogobrojne štandove. Osim profesorice Čanić, imali smo još jednog vodiča, našeg školskog kolegu, Dominika Anđelinija koji nas je sa svojim znanjem o pčelama i njihovom životu uveo u čaroban svijet pčelarstva. Osim velikog broja štandova s pčelinjim proizvodima, posjetitelji su mogli razgledati, ali i kupiti raznu opremu i alat kojim se pčelari služe. Upravo u tom periodu bila su i organizirana stručna predavanja vezana uz aktualne teme pčelarstva. Ipak, najdraža, ali i najslađa nam je bila sama degustacija meda. Imali smo prilike kušati cvjetni, bagremov, lipov, kestenov, kaduljin, vrijeskov med ili pak medljikovac. Svaki od ovih vrsti meda, ponajprije se razlikuje po organoleptičkim svojstvima kao što su izgled, boja, miris i okus. Iznenadio nas je veliki broj izlagača iz različitih krajeva diljem Hrvatske i Europe. Na kraju, možemo samo pohvaliti ovogodišnje jubilarno izdanje i nadamo se kako ćemo doći i iduće godine kako bi prikupili još novog znanja i spoznali nove trendove u pčelarstvu.
Elena Fajman, 3.P
Učenici drugih i trećih razreda poljoprivrednog smjera posjetili su Dane meda u Pazinu. Događaj koji posjećuje na tisuće posjetitelja, posjetili smo i mi učenici poljoprivrednog smjera, i iskoristili subotnje jutro za stručnu i terensku nastavu. Manifestacija koji se održava već desetu godinu za redom pod vodstvom organizatora: Udruge pčelara Lipa Pazin, Istarske županije, Grada Pazina i LAG-a Središnje Istre. Uz stručno vodstvo profesorice Marine Čanić razgledali smo mnogobrojne štandove. Osim profesorice Čanić, imali smo još jednog vodiča, našeg školskog kolegu, Dominika Anđelinija koji nas je sa svojim znanjem o pčelama i njihovom životu uveo u čaroban svijet pčelarstva. Osim velikog broja štandova s pčelinjim proizvodima, posjetitelji su mogli razgledati, ali i kupiti raznu opremu i alat kojim se pčelari služe. Upravo u tom periodu bila su i organizirana stručna predavanja vezana uz aktualne teme pčelarstva. Ipak, najdraža, ali i najslađa nam je bila sama degustacija meda. Imali smo prilike kušati cvjetni, bagremov, lipov, kestenov, kaduljin, vrijeskov med ili pak medljikovac. Svaki od ovih vrsti meda, ponajprije se razlikuje po organoleptičkim svojstvima kao što su izgled, boja, miris i okus. Iznenadio nas je veliki broj izlagača iz različitih krajeva diljem Hrvatske i Europe. Na kraju, možemo samo pohvaliti ovogodišnje jubilarno izdanje i nadamo se kako ćemo doći i iduće godine kako bi prikupili još novog znanja i spoznali nove trendove u pčelarstvu.
Elena Fajman, 3.P
Učenici drugih i trećih razreda poljoprivrednog smjera posjetili su Dane meda u Pazinu. Događaj koji posjećuje na tisuće posjetitelja, posjetili smo i mi učenici poljoprivrednog smjera, i iskoristili subotnje jutro za stručnu i terensku nastavu. Manifestacija koji se održava već desetu godinu za redom pod vodstvom organizatora: Udruge pčelara Lipa Pazin, Istarske županije, Grada Pazina i LAG-a Središnje Istre. Uz stručno vodstvo profesorice Marine Čanić razgledali smo mnogobrojne štandove. Osim profesorice Čanić, imali smo još jednog vodiča, našeg školskog kolegu, Dominika Anđelinija koji nas je sa svojim znanjem o pčelama i njihovom životu uveo u čaroban svijet pčelarstva. Osim velikog broja štandova s pčelinjim proizvodima, posjetitelji su mogli razgledati, ali i kupiti raznu opremu i alat kojim se pčelari služe. Upravo u tom periodu bila su i organizirana stručna predavanja vezana uz aktualne teme pčelarstva. Ipak, najdraža, ali i najslađa nam je bila sama degustacija meda. Imali smo prilike kušati cvjetni, bagremov, lipov, kestenov, kaduljin, vrijeskov med ili pak medljikovac. Svaki od ovih vrsti meda, ponajprije se razlikuje po organoleptičkim svojstvima kao što su izgled, boja, miris i okus. Iznenadio nas je veliki broj izlagača iz različitih krajeva diljem Hrvatske i Europe. Na kraju, možemo samo pohvaliti ovogodišnje jubilarno izdanje i nadamo se kako ćemo doći i iduće godine kako bi prikupili još novog znanja i spoznali nove trendove u pčelarstvu.
Elena Fajman, 3.P